Expoziția ,,Nu dați vina pe haine” a ajuns în Parlamentul Republicii Moldova

Expoziția „Nu dați vina pe haine”, ce prezintă istoriile a nouă femei și fete din R. Moldova, victime ale violenței sexuale, a ajuns în Parlamentul Republicii Moldova.

separator
  Expoziția combate stereotipul că victimele violenței sexuale ar provoca abuzul, așa cum consideră o bună parte a societății.

„Faptul că această expoziție a ajuns în Parlament denotă că subiectul violenței față de femei și fete este tratat cu seriozitate de către autorități”, a menționat Rita Columbia, Reprezentanta UNFPA Moldova. În spatele fiecărei istorii se află viața unei femei și viitorul unei fete. De aceea este important să ne unim eforturile pentru a combate acest flagel, prin educație, conștientizare și schimbarea mentalității. UNFPA va susține în continuare eforturile de prevenire a violenței, deoarece unul din obiectivele noastre strategice la nivel global este să reducem la zero violența în bază de gen până în anul 2030″.

Expoziția „Nu dați vina pe haine” a fost organizată pentru prima oară în țara noastră în anul 2018 de către UNFPA Moldova și Centrul de Drept al Femeilor / Women’s Law Center.

Anul acesta expoziția a fost amenajată în Parlament de către Centrul Internaţional „La Strada”, aliniindu-se campaniei internaționale „16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen”.

Un challenge ciudat pe rețelele de socializare. Unde crezi că înoată acești pești?
Articolul anterior
Ce familie frumoasă au soții Manciu! O ședință foto de Crăciun
Articolul următor
Alte articole interesante