Expoziție de țesături inspirate din arta covoarelor tradiționale basarabene, la pensiunea turistică ,,Muze” din satul Țâpova

Joi, 3 iunie, ora 12.00, la Pensiunea turistică „Muze” din satul Țâpova, raionul Rezina, va avea loc inaugurarea Expoziției „Scoarța basarabeană – patrimoniu muzeal și meșteșug popular”.

Vizitatorii pensiunii și ai Complexului Muzeal „Țâpova-Saharna”, filiala Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, vor putea admira o serie de țesături inspirate din arta covoarelor tradiționale basarabene, care au fost confecționate de meșterițele de la Centrul de Meșteșuguri „Artă Rustică”, s. Clișova Nouă, r. Orhei, director – Ecaterina Popescu.

Prin intermediul planșelor cu imagini și texte, doritorii vor cunoaște etapele de confecționare a covoarelor tradiționale (de la tunsul lânii până la țesut), precum și semnificațiile principalelor ornamente. Pensiunea „Muze” se află în apropierea Rezervației peisagistice Țâpova. Expoziția „Scoarța basarabeană…” va completa astfel reușit atracțiile turistice din această zonă pitorească.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Centrul de Meșteșuguri „Artă Rustică” și Pensiunea turistică „Muze”. Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 3 iunie – 31 august 2021.

Fermierii autohtoni, nevoiți să aducă muncitori de peste hotare la culesul cireșelor. Moldovenii nu mai vor să lucreze cu ziua
Articolul anterior
Maestrul Eugen Doga a lansat o nouă piesă dedicată Europei
Articolul următor
Alte articole interesante