Fabrica de panificaţie din Râbniţa a fost scoasă la privatizare

Combinatul de produse de panificaţie din Râbniţa a încetat să mai livreze pâine şi produse de panificaţie clienţilor, în special instituţiilor sociale din partea de nord a regiunii separatiste, scrie a-tv.md.

Potrivit liderului regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, întreprinderea a acumulat datorii de 4,5 milioane de aşa-zise ruble transnistrene (circa 260.000 de dolari), inclusiv la plata salariilor angajaților săi.

„Întreprinderea are nevoie de un proprietar pentru a restabili activitățile de producție”, a declarat liderul de la Tiraspol în cadrul unei şedinţe.

De notat că fabrica de panificaţie din Râbniţa a fost deja scoasă la privatizare, iar preţul solicitat este de doar 500.000 de ruble transnistrene (circa 30.000 de dolari).

O altă fabrică de panificaţie din Bender/Tighina la fel a fost scoasă la privatizare, dar la un preţ de 30 de ori mai mare.

Principalul producător de produse de panificație din Transnistria este Combinatul de produse de panificaţie din Tiraspol, ale cărui capacități fac posibilă asigurarea întregii populații a regiunii cu pâine.

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Toamna vine cu scumpiri! Polița RCA, mai scumpă din 1 septembrie
Articolul anterior
În tinereţe a fost un comunist sărac, dar la bătrâneţe a ajuns milionar. Surprinzătoarea avere lăsată în urmă de Mihail Gorbaciov
Articolul următor