Facebook și Instagram, obligați de Parlamentul canadian să plătească editorii pentru știri

Meta Platforms Inc a transmis joi că va înceta accesul la știri pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada, după ce parlamentul a aprobat o legislație menită să oblige giganții internetului să plătească editorii pentru știri.

Facebook și Instagram vor opri accesul la știri în Canada

Legislația, cunoscută sub numele de „Legea știrilor online”, a fost aprobată joi de camera superioară a Senatului și este de așteptat să fie adoptată oficial în curând, transmite dcnews,ro,

„Astăzi, confirmăm că disponibilitatea știrilor va fi încheiată pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada înainte ca Legea Știrilor Online să intre în vigoare”, a transmis compania într-un comunicat.

Legislația conturează reguli pentru a forța platforme precum Facebook și Google să negocieze oferte comerciale și să plătească editorii de știri pentru conținutul lor, o mișcare similară cu o lege inovatoare adoptată în Australia, în 2021.

Companiile de tehnologie din SUA au spus că propunerile sunt nesustenabile pentru afacerile lor.

La începutul acestei luni, premierul Justin Trudeau a declarat că Meta și Google folosesc „tactici de agresiune”, în timp ce militează împotriva legislației.

Google spune că legea este mai strictă decât cele promulgate în Australia și Europa și a propus amendamente „pentru a se alinia la normele internaționale”.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Miliardarul pachistanez și fiul lui de 19 ani, doi dintre cei cinci pasageri ai submarinului explodat la fundul Oceanului. Ce dezvăluiri a făcut mătușa băiatului
Articolul anterior
În Beijing a fost cea mai călduroasă zi de iunie din ultimii 60 de ani
Articolul următor