Facturi mari la încălzire în Chișinău. Locătarii sunt șocați

Mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău s-au trezit cu plăți uriașe pentru agentul termic, asta deși iarna a fost mai caldă ca niciodată. Termoelectrica S.A a venit cu o reacție afirmând că, de fapt, facturile pentru încălzire în luna ianuarie sunt în medie cu 12 % mai mici în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

separator

Pe rețelele de socializare, cetățenii au publicat poze cu facturile pentru plată.

 

Răspunsul Termoelectrica S.A.: ,,Proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 m2 vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei, locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 – 100 de m2 vor achita circa 1 278 lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafața mai mare de 100 m2 vor achita în medie 1 643 lei.

Având în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019, perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut.

Interpretarea eronată a perioadei de calcul apare în contextul în care consumatorii consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică, însă aceasta variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sunt variabile în funcție de data în care sunt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică.

Pentru consultații detaliate cu privire la facturare, toți doritorii sunt îndemnați să apeleze Centrul de Calcul Infobon, la nr-ul de telefon – 022 436 516, sau Centrul de Apel al Termoelectrica la numerele de telefon: 1300 sau 022 447 447.

Tabel: Facturarea pentru consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020, conform suprafețelor apartamentelor

30 de copii au suferit intoxicație la ore. Au fost duși la spital
Articolul anterior
5 cadouri perfecte pentru Ea și El de Ziua Îndrăgostiților
Articolul următor
Alte articole interesante