Isprava unui individ: a făcut rost de pozele intime ale unei femei, apoi i-a cerut 15.000 de lei ca să nu le publice

Un bărbat în vârstă de 26 ani, a fost reținut în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la o victimă. Suspectul ar fi șantajat o femeie că va publica imaginile cu caracter intim pe internet.

separator
Bărbatul a cerut victimei 15.000 de lei.

Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI, Direcției generale urmărire penală a IGP, în conlucrare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat timp de o lună acțiunile infracționale ale bărbatului.

Acesta, urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, intrând în posesia unor poze intime ale unei femei de 23 de ani, prin șantaj, însoțit de amenințări cu publicarea acestora pe rețelele de socializare.

Drept urmare, a fost pornită o cauză penală pentru șantaj, în cadrul căreia au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigație şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovăției.

În urma măsurilor efectuate, la 5 august 2019, polițiștii cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger”, în flagrant a fost reţinut autorul infracțiunii, în momentul când acesta a primit de la victimă o tranșă de 4000 de lei.

Suspectul este anterior condamnat pentru comiterea infracțiunilor de viol, jaf și furt. Bărbatul este reținut pe 72 ore. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani, transmite echipa.md.

Japonia comemorează 74 de ani de la primul atac nuclear din istorie
Articolul anterior
6.300 de familii defavorizate din municipiul Chișinău vor primi câte 700 de lei pentru pregătirea elevilor de școală
Articolul următor
Alte articole interesante