Familia moldoveanului rănit grav în accidentul din Ungaria cere ajutor!

Cumplitul accident a avut loc în data de 9 iulie. Autocarul cu cei 13 cetățeni moldoveni care se întorceau din Nice, Franța, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat după ce șoferul ar fi vrut să evite coliziunea cu o mașină care i-ar fi tăiat calea.

separator
1-32

În accidentul din apropierea localității Zalaszentjakob, Ungaria, ar fi avut de suferit în jur de cinci pasageri. Unul dintre ei, însă, moldoveanul Ilie Savca, a fost rănit cel mai grav. Acesta a fost transportat cu elicopterul la spital, după ce a fost descarcerat de o echipă de salvatori. 

Bărbatul a suportat multiple leziuni, printre care traumă deschisă la nivelul cutiei toracice, câteva coaste rupte, fractură deschisă la picior.

În acest moment, el este internat într-o clinică din Ungaria, unde medicii încearcă să-l salveze. Prima operație a avut loc ieri și a durat 6 ore. Ilie riscă însă să-i fie amputat piciorul.

Bărbatul este așteptat acasă de către soție și băiețelul său de numai 6 ani.ilie-savca-1

Costurile pentru tratament și internare în clinica din Ungaria sunt foarte mari. Familia lui Ilie este disperată și se află în căutarea unor mijloace financiare pentru a-l salva.

,,Rugăm toată lumea bună să ne ajute să-l aducem acasă sănătos pe Ilie, care este un soț iubitor și un tată grijului, de la 18 ani a îndrăgit meseria de șofer, iar la momentul accidentului el se odihnea după căteva ore de muncă. Din partea fiului Cristian vă spunem MULȚUMESC”, se arată în mesajul publicat de către familia lui Ilie.

Cei care doresc să-l susțină pe Ilie și pe familia acestuia pot face donație pe guvern24.md.

De asemenea, o puteți contacta pe Tatiana, soția lui Ilie, la numărul de telefon 069198389.

 

Cutremur în Italia. O porțiune din versantul unui deal s-a prăbușit în mare

Un cutremur de 4,6 a fost înregistrat la ora 8:12, de duminică, 4 decembrie, la o adâncime de 3 km în zona Insulelor Eoliene, un arhipelag vulcanic în sud-estul Mării Tireniene, la nord de Sicilia.

Epicentrul a fost situat în largul coastei Insulelor Eoliene (ME), la sud-vest de insula Vulcano.

Șocul seismic a fost resimțit de oamenii din întreaga provincie Messina. „L-am simțit bine de tot, din fericire nu a durat mult”, a scris o persoană pe pagina INGVterremoti.

O porțiune din versantul unui deal aflat pe malul mării s-ar fi prăbușit la Lipari, în localitatea Valle Muria, informează ANSA. Nu au fost semnalate pagube materiale sau persoane rănite.

La ora 8:18 a fost înregistrată o replică în largul coastei Insulelor Eoliene, cu o magnitudine de 2.0, urmată de alte două de 2.9 și 2.3, la ora 8:50, respectiv 11:44.

Doi cetățeni români cerșesc în străinătate imitându-l pe Charlie Chaplin

Îmbrăcați amândoi în hainele lui Charlot, cel mai faimos personaj interpretat de celebrul actor american Charlie Chaplin în filmul „Vagabondul”, Maria, o româncă de 28 de ani și soțul ei de 30 de ani cerșesc într-un mod absolut original pe străzile orașului Nürnberg din Germania, relatează Bild.

Deghizarea lor este aproape perfectă, asemănarea cu vestitul personaj fiind izbitoare pentru majoritatea participanților la trafic. De exemplu, la semaforul de lângă stația de tramvai Tiergärtnertor (numele unei porți și unei părți a zidului orașului Nürnberg), primul Charlot (Maria) a apăsat butonul pentru pietoni al semaforului și acesta a devenit roșu pentru șoferii care au oprit.

Charlot a coborât apoi și a dansat puțin pe carosabil, și-a învârtit de câteva ori bastonul „din recuzită” și apoi a întins paharul alb ținut în mână celor mai apropiați șoferi care așteptau la semafor. De cealaltă parte a zonei Burgberg (dealul Castelului), un al doilea Charlot (soțul Mariei) avea exact aceeași reprezentație.

De asemenea, cele două personaje au fost observate și la semafoarele de pe Frankenschnellweg (este numele dat autostrăzii A73 din zona urbană Nürnberg, Fürth și Erlangen), precum și în piața Bilinganlage din orașul Fürth. Deși spectatorii cuplului român au toate motivele să zâmbească, în spatele acestei prestații se ascunde o soartă destul de tristă.

Cei doi sunt părinții a două fete (de 8 și 12 ani) și a unui băiat (de 11 ani), cu care au venit în Germania, deoarece nu și-au găsit un loc de muncă în România. „Pur și simplu nu există nimic de muncă acolo”, explică Maria, justificând motivul pentru care au venit la Nürnberg să cerșească bani.

Cei doi strâng zilnic aproximativ 30 de euro fiecare. Uneori însă poliția îi alungă de la semafor. „Practic, cerșitul nu este interzis. Intervenim doar atunci când există cerșetorie agresivă sau invaliditatea este falsificată. De exemplu, când cineva imită o persoană cu piciorul amputat, dar de fapt are piciorul legat la spate”, explică purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Petzold.

sursa

Putin interzice protestele în spaţiul public

Putin a semnat o lege care interzice mitingurile în interiorul şi în jurul clădirilor guvernamentale, universităţilor, şcolilor, spitalelor, aeroporturilor şi porturilor, gărilor, pieţelor bisericilor şi instalaţiilor de susţinere a vieţii.

Buncărele secrete ale lui Vladimir Putin. Au fost construite în toată Rusia  și sunt legate de tuneluri lungi de zeci de kilometri | Digi24

Până în prezent, mitingurile au fost interzise doar în faţa reşedinţelor prezidenţiale, a tribunalelor, a serviciilor de urgenţă şi a Serviciului Federal de Penitenciare, transmite Mediafax.

Noua lege prevede, de asemenea, că fiecare regiune poate introduce în plus propriile interdicţii privind locurile de desfăşurare a mitingurilor, dacă acest lucru se datorează „datorită caracteristicilor istorice, culturale sau altor caracteristici obiective ale subiectului”. 

Trei trucuri pentru o naștere ușoară
Articolul anterior
În Japonia a fost deschis un magazin de vinuri moldovenești
Articolul următor