Familia vicepreşedintei SUA Kamala Harris: sora Maya şi nepoata Meena, două femei frumoase şi aliatele ei de nădejde

Surorile Harris sunt atât de apropiate, încât au fost comparate cu celebrii Bobby şi John F Kennedy. Este vorba de noua vicepreşedintă americană, Kamala Harris, de 56 de ani, şi sora ei mai mică, Maya, de 53. Ambele născute într-un cuplu format dintr-un tată jamaican şi o mamă indiancă.

Maya Harris este, la rândul ei, avocată, aşa cum şi-a început cariera şi faimoasa ei soră. Spre deosebire de Kamala, sora ei mai mică are şi copii biologici, fiind mama unei fiice în vârstă de 36 de ani, avocată şi autoare de cărţi pentru copii, pe numele ei Meena.

Mai mult, la doar 53 de ani, Maya este deja de două ori bunică, având două nepoţele foarte simpatice. Nici Maya Harris nu este străină de scena politică, fiind unul dintre consilierii lui Hillary Clinton pe parcursul campaniei prezidenţiale din 2016.

Maya şi-a cunoscut soţul, un avocat de culoare pe numele lui Tony West, la facultatea de Drept a Universităţii Stanford şi au o căsnicie lungă. Cu toate acestea, nu soţul ei este şi tatăl fiicei sale, Meena, cu care Maya a rămas însărcinată în liceu, aceasta fiind o parte a vieţii sale despre care nu vrea să vorbească prea mult.

Kamala Harris este prima femeie şi prima persoană de culoare din istoria Americii care deţine funcţia de vice-preşedinte. Mulţi comentatori politici spun că senatoarea Kamala Harris ar fi, de fapt, figura cheie în această campanie prezidenţială şi că aceasta ar putea face rocada cu mult mai bătrânul Biden, odată ajunşi la Casa Albă.

După divorţul părinţilor ei, Harris a fost crescută de mama ei hindusă, Shyamala Gopalan Harris, de profesie cercetător în domeniul cancerului şi activistă a drepturilor omului. Cu toate că mama ei era hindusă, aceasta le-a indus Kamalei şi surorii sale mai mici, Maya, cultura afro-americană din regiunea în care acestea locuiau.

Ambiţioasa Kamala a avut parte de o educaţie riguroasă, studiind şi absolvind facultatea de Drept la Universitatea Howard. Peste ani, aceasta a ajuns la apogeul carierei sale atunci când a ocupat funcţia de procuroare generală a Californiei în 2010, fiind realeasă în 2014.

Şi pe plan personal, Kamala are o viaţă destul de aşezată, deşi aceasta a făcut pasul către altar de-abia în 2014, la 50 de ani. Kamala este căsătorită cu avocatul Douglas Emhoff.

Harris nu are copii, dar aproape că i-a adoptat pe cei ai soţului ei din primul lui mariaj, Cole şi Ella. 

sursa: www.okmagazine.ro

Apar dovezi că tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală cu 30% decât cea inițială, afirmă experții din Marea Britanie
Articolul anterior
Primarul Ion Ceban, supărat pe Andrei Bolocan. Edilul spune că acesta i-a ,,atacat familia și soția”
Articolul următor
Alte articole interesante