Familia Zelensky sărbătorește astăzi 19 ani de căsătorie

Sărbătoare pe timp de război în familia Zelensky. Cuplul Olena și Volodimir sărbătorește 19 ani de căsătorie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au o relație extrem de strânsă și de frumoasă, iar acest lucru s-a putut observa în această perioadă extrem de grea pentru Ucraina, după invazia ordonată de Putin. Olena îi este alături soțului ei și susține poporul ucrainean.

La baza relației lor stă o poveste demnă de un scenariu de film de dragoste. Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska au sutdiat la aceeași școală, însă destinul i-a adus mult mai târziu împreună. Perioada cruntă prin care Ucraina trece în aceste momente nu le-a destabilizat relația și sunt mai uniți ca oricând.

Ce diferență de vârstă este între Volodimir Zelenski și soția sa?

Volodimir Zelenski și Olena Zelenski s-au căsătorit în 2003, după opt ani de relație, au împreună doi copii minunați, o fată născută în 2004, Aleksandra, și un băiat născut în 2013, Kiril, care în aceste momente se află într-un loc sigur, departe de dezastrul din Ucraina, acolo unde trupele rusești continuă să bombardeze.

Mulți s-au întrebat ce diferență de vârstă este între liderul ucrainean și prima doamnă a Ucrainei. Ei bine, cei doi se cunosc de pe bancile școlii, au studiat la aceeași școală, însă s-au cunoscut mai târziu, în facultate. Volodimir Zelenski a absolvit Facultatea de Drept, iar  Olena a studiat Facultatea de Inginerie Civilă, unde a urmat cursurile de arhitectură, însă a decis să profeseze în alt domeniu.

Președintele Ucrainei și soția sa sunt de aceeași vârstă, având 44 de ani. Cei doi au fondat o companie de producție în industria entertainmentului, Studio Kvartal-95. Prima doamnă și-a descoperit și cultivat această pasiune pentru scris, fiind scenaristă și producătoare pentru diverse filme și emisiuni.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

La aproape 20 de ani de la lansarea piesei ”Dragostea din Tei”, un fost membru al trupei O-Zone lansează un remix al hitului
Articolul anterior
Bugetarii cu un venit mai mic de 15.000 de lei vor primi ajutor
Articolul următor