Familiile lucrătorilor medicali decedați de Covid-19 vor primi o indemnizație unică de 100.000 lei

Statul urmează să acorde o indemnizație unică în valoare de o sută de mii de lei în cazul în care un lucrător medical a decedat din cauza COVID-19.

Un amendament la politica bugetar-fiscală în acest sens a fost susținut de Guvern, transmite IPN.

Vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, a declarat că această indemnizație va fi achitată din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2021.

Decizia va avea efect retroactiv.

Astfel, de indemnizația de o sută de mii de lei vor beneficia familiile lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19 începând cu data de 17 martie 2020.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei, 59 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Guvernul a mai aprobat astăzi alocarea a peste 60 de milioane de lei pentru indemnizațiile unice în sumă de 16.000 de lei pentru angajații din sectorul bugetar care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

O femeie din Florești, în lacrimi după ce a învins Coronavirusul: ,,Cel mai complicat a fost când am aflat că plămânii erau foarte afectați”
Articolul anterior
O tânără pilot din Moldova a decedat într-un accident aviatic produs în Bosnia
Articolul următor
Alte articole interesante