Fără careuri festive la 1 septembrie

Fără careuri festive pe 1 septembrie. Este decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Nu este permisă organizarea festivităților sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022. De la 1 septembrie 2021, instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților, în condițiile respectării măsurilor de sănătate publică dispuse de CNESP, scrie cotidianul.md.

În incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu este permisă organizarea festivităților sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022. Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) argumentează decizia prin evoluția nefavorabilă a procesului epidemic cu tendință de agravare.

Totodată, în scopul asigurării desfășurării procesului educațional în deplină siguranță, CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 1 octombrie 2021.

Ce meserie are mama Cleopatrei Stratan
Articolul anterior
Tulpina Delta capătă tot mai mult teritoriu, iar vaccinurile pierd din eficacitate
Articolul următor