Fără cozi la casele de bilete din gările auto

Biletele de călătorie în transportul interurban și internațional vor putea fi rezervate on-line și procurate prin intermediul terminalelor de plăți electronice. Noul serviciu a fost aplicat astăzi, pentru o perioadă de testare timp de două săptămâni, iar oficial va funcționa din luna martie.

separator

Prevederea se conține într-un document aprobat de Ministerul Economiei care, în parteneriat cu un antreprenor privat, va pune la dispoziție cetățenilor noua modalitate de procurare a biletelor – prin terminale de plăți electronice.Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, spune că odată cu implementarea serviciului, vor dispărea cozile imense de la casele de bilete în orele de vârf. Mai mult, pasagerii achită doar costul călătoriei, fără taxe şi comisioane adiţionale.

„Este un serviciu foarte necesar. Va da posibilitate cetăţenilor să-şi procure biletele din orice colţ al oraşului sau al ţării, acolo unde sunt terminalele. Este foarte simplu, îţi alegi ruta, ora la care vrei să mergi, îţi alegi chiar şi numărul sau locul, achiţi şi primeşti biletul instantaneu. Şi în data în care îți alegi să pleci, te apropii la gară şi nu trebuie să faci un drum suplimentar pentru a procura bilet. Noi încercăm să vedem cum putem uşura viaţa oamenilor şi cum să le facem activitatea lor mai comodă”, a declarat ministrul.

Sursa

Revolta unei mame! Și-a lăsat fetița la creșă și a găsit-o cu sprâncenele pensate
Articolul anterior
Cum poți folosi uleiul de ricin în ritualul de îngrijire a părului și pielii
Articolul următor