Femeia care a făcut o afacere profitabilă din una dintre cele mai mari dorinţe ale omului. Majoritatea dintre noi ne lăsăm pradă acestei dorinţe aproape zilnic

Jovie Belle nu este, cu certitudine, pentru cei care vor să-şi înfrâneze pofta de ceva dulce. Pentru toţi ceilalţi însă, afacerea fondată de Miruna Stoiu este momentul de răsplată din fiecare zi. Un moment de respiro într-o mare de taskuri. La fel cum, de altfel, a şi luat naştere. Ca o gură – dulce – de aer în plină pandemie, scrie businessmagazine.ro.

Concret, Jovie Belle înseamnă cutii cu căpşuni proaspete glasate cu ciocolată belgiană, dar şi o gamă ispititoare de alte dulciuri decadente, indiferent că e vorba despre zmeură liofilizată, fistic prăjit sau paiete de ciocolată neagră. Cadoul este completat, în funcţie de preferinţe, de flori care mai de care mai parfumate.

„Firma este înfiinţată în 2018, împreună cu o bună prietenă, însă momentul nu a fost cel mai bun pentru niciuna dintre noi să renunţăm la joburile noastre de atunci şi să ne dedicăm acestui business, astfel că firma a fost fără activitate până anul acesta. În 2020, în plină pandemie, am decis să preiau singură această firmă şi să investesc în ea.”

Cu studii în domeniul artelor plastice şi în arhitectura peisageră, antreprenoarea a început să lucreze în ornarea prăjiturilor la şase luni de la deschiderea primei cofetării Armand din Bucureşti, unde a preluat rolul de cake designer. A aplicat aşadar cunoştinţele de design şi aptitudinile creative asupra dulciurilor artizanale, şi nu pe şevalet sau în spaţiile verzi ale oraşelor.

Apoi a decis să continue pe cont propriu. „Dorinţa de a crea acest business este mai veche, încă din 2018, însă, neavând posibilităţile financiare, am tot amânat. Jovie Belle a fost creat în plină pandemie, fiind forţată de împrejurări, ajutată de prieteni şi condusă de o experienţă de peste zece ani în domeniul deserturilor”, povesteşte Miruna Stoiu. Până în acest moment, ea a investit peste 25.000 de euro şi nu se va opri aici, fiind un business care are nevoie în permanenţă de o susţinere financiară. „Produsele sunt realizate în laboratorul nostru, care se află în vestul Bucureştiului.”

De acolo pleacă zilnic livrările în Capitală, dar şi în împrejurimi. Comenzile vin atât din ţară, cât şi din străinătate, fiind numeroşi românii care vor să trimită un cadou şi un desert deosebit cuiva drag de acasă. Preţurile variază între 55 şi 190 de lei pentru cutiile cu fructe, în special căpşuni, dichisite şi răsfăţate în ciocolată, iar pentru aranjamentele cu flori, pornesc de la 120 de lei şi pot ajunge la 1.000 de lei. „Clienţii Jovie Belle sunt cei care doresc să trimită cuiva drag un cadou deosebit, cu un gust aparte şi o imagine jucăuşă. Fructele proaspete, glasate în cea mai fină ciocolată belgiană, sunt aşezate cu grijă lângă flori şi creează aranjamente unicat. Suntem căutaţi şi de către diferite companii pentru realizarea cadourilor pentru Crăciun”, spune Miruna Stoiu.

Urmează deci o perioadă aglomerată în laboratorul Jovie Belle, iar Miruna nu ar putea fi mai încântată. Mai ales că se încheie un an complicat pentru toată lumea, în special pentru antreprenori. Aşa că dorinţa ei este acum să menţină trendul ascendent pe care a pornit această idee de afacere.

Un bărbat de 81 de ani, ucis de trei copii de 9, 10 și 15 ani pe un câmp

Amănunte îngrozitoare în cazul unui bărbat de 81 de ani din județul Buzău, găsit fără suflare pe un câmp, dezbrăcat și jefuit. Supecții, trei copii de 9, 10 și 15, sunt acum internați, pentru mai multe expertize psihiatrice, scrie protv.ro.

Cei trei suspecți sunt cercetați deocamdată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, însă bătrânul a fost și torturat cu sadism, spun surse din anchetă. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Anchetatorii au reușit să refacă filmul ultimelor ore din viața bărbatului de 81 de ani din Căldărăști. Bătrânul venea dintr-o plantație de viță de vie când s-a întâlnit cu băieții. Cei trei copii au vrut să-i fure bicicleta și l-au trântit la pământ, moment în care omul și-a pierdut cunoștința. După ce s-a dezmeticit, a plecat în urmărirea celor trei. Atunci, adolescenții, cu vârste între de 9 și 15 ani, s-au dezlănțuit.

Surse din anchetă susțin că bătrânul a fost lovit cu pumnii și picioarele, dezbrăcat și abandonat pe câmp, mai mult mort decât viu. Iar ca și cum n-ar fi fost de-ajuns, a fost stropit cu apă.

Valerică Văsîi – prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău: „Victima a fost găsită decedată pe câmp de către un vecin în locul în care a afost abandonat de către cei trei minori. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul sml Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni.”

Cei trei suspecți au fost prinși după ce un localnic i-a observat cu bicicleta victimei. Băieții mai mici au fost internați în instituții specializate pentru a fi supuși unor expertize psihiatrice.

Roxana Kovacs – purtător de cuvânt DGASPC Buzău: „Pentru cei doi minori în vârstă de 9 și 10 ani a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgență în cadrul unei unități din cadrul DGASPC Buzău, unde le sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire și suport psihologic. Minorul în vârstă de 15 ani este internat la secția de psihiatrie infantilă pentru evaluări de specialitate.”

Psihologii încearcă să înțeleagă cum a fost posibil un asmeneea șir de violențe, din partea unor copii.

Taisia Trică – psihopedagog: „Copiii sunt într-o perioadă de dezvoltare dar evident că vorbim de niște carențe atât în educația acestor copii cât și niște disfuncționalități în propria lor dezvoltare mai ales la nivel socio-emoțional. Probabil că familiile din care vin sau comunitatea în care trăiesc nu le-a oferit până în acest moment, uneori din cauze obiective, un cadru normal, firesc și optim de dezvoltare, fapt pentru care acesti copii au adunat destul de multă frustrare, destul de multă teamă și au acționat în consecință.”

Cei trei minori sunt cercetați pentru infracțiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei. Dar singurul care poate răspunde penal este băiatul de 15 ani, și asta numai dacă expertiza neuropsihiatrică va dovedi că a avut discernământ în momentul săvârșirii faptelor. Ceilalți doi băieți vor si consiliați de psihologi, apoi vor fi integrați în comunitate.

Doliu în Ucraina. Marele boxer ucrainean Maxim Galinicev, mort în lupte la doar 22 de ani

Boxerul ucrainean Maxim Galinicev, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori din 2017 şi a decis să nu participe la Europenele de anul trecut pentru a-şi apăra ţara cu arma în mână, a fost ucis pe 10 martie, într-un schimb de focuri cu militarii ruşi, la Lugansk, anunţă EFE, conform Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, sportivul de 22 de ani s-a înrolat în armată ca voluntar şi s-a întors pe front în ciuda faptului că a fost rănit de două ori.

Galinicev a fost unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi ucraineni. În 2018 a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de juniori şi a fost din nou pe podium, pe poziţia a 2-a, la Campionatul European sub 22 de ani desfăşurat în 2021.

Tânărul boxer ucis în luptă făcea parte din Brigada a 25-a de asalt aerian.

Galinicev a boxat și contra românului Cosmin Gîrleanu

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 230 de sportivi ucraineni de la diferite discipline au fost ucişi în urma agresiunii militare ruse, care a distrus şi numeroase facilităţi sportive.

În septembrie 2015, Galinicev a fost învins de românul Cosmin Gîrleanu în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), unde românul a obţinut aurul în limitele categoriei 44-46 kg.

Adio motoare pe benzină și motorină în UE! S-a votat acordul privind interdicția. Care e termenul limită?

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat luni acordul care marchează eliminarea motoarelor termice la autoturismele noi. Votul a fost dat după ce Germania, cel mai important producător european, a fost de acord să-și schimbe poziția, în schimbul unei derogări privind carburanții sintetici.

UE a votat interzicerea motoarelor cu motorină și benzină, dar și a hibridelor

Textul obligă automobilele noi să nu mai emită deloc dioxid de carbon (CO2) – interzicâ de facto vehiculele pe benzină, motorină şi hibride -, în favoarea celor electrice, relatează AFP și news.ro.

Textul va fi introdus pe ordinea de zi a unei reuniuni, marţi, a miniştrilor Energiei din UE, în vederea adoptării sale oficiale, anunţă preşedinţia suedieză a Uniunii.

Această reglementare este unul dintre pilonii planului euroean de luptă împotriva modificărilor climatice care ţinteşte atingerea neutralităţii carbonului în 2050.

Germania a obținut o concesie pentru o tehnologie alternativă,, după ce la începutul lunii martie a blocat planul, în ultimul moment, după ce acesta a fost adoptat de către Parlamentul European.

Pentru a-şi justifica răzgândirea – extrem de rară în acest stadiu al procedurii -, Germania a cerut Comisiei Europene (CE) să prezinte o propunere care să deschidă calea automobilelor care funcţionează cu carburanţi de sinteză.

Această tehnologie – controversată şi care se află în dezvoltare – constă în a produce carburant pe baza CO2 rezultat din activităţi industriale. Ea este apărată de producători de mărci de lux germani şi italieni şi urmează să permită folosirea motoarelor termice după 2035.

Această tehnologie este contestată de către ONG-uri de mediu, care o consideră costisitoare, energivoră şi poluantă.

Doi pasageri clandestini ascunşi în trenul de aterizare al unui avion au fost găsiţi morţi
Articolul anterior
Un expert în somnologie desființează regula celor opt ore de somn și spune că nu ar trebui să dormi în weekend
Articolul următor