Femeia care și-a pierdut soțul și fiul în adâncul Oceanului este devastată de durere. Ce mărturisiri a făcut pentru un post de televiziune

Scufundarea trebuia să aibă loc în urmă cu câțiva ani, dar pandemia de coronavirus a împiedicat-o. Apoi Kristina urma să coboare pe fundul oceanului împreună cu soțul ei.

Kristina Dawood, mama lui Suleiman, în vârstă de 19 ani, fiul miliardarului pakistanez Shahzada Dawood, care a murit pe submarinul Titan împreună cu tatăl său, în timpul coborârii la epava navei Titanic, a declarat într-un interviu acordat BBC că ea i-a dat fiului ei locul pe batiscaf.

Inițial, femeia plănuia să se scufunde pe fundul Oceanului Atlantic împreună cu soțul ei, dar scufundarea a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Кристина Давуд, жена Шахзады Давуда

„Apoi am făcut un pas înapoi și i-am dat locul, pentru că Suleiman își dorea foarte mult să meargă cu tatăl său pe fundul oceanului. M-am bucurat pentru ei pentru că amândoi și-au dorit foarte mult să facă asta de foarte mult timp”, a mărturisit văduva și mama, cu inima frântă.

Suleiman a decis să ia Cubul Rubik cu el.

„El a spus: „Voi rezolva un cub Rubik la o adâncime de 3.700 de metri lângă Titanic”, a adăugat Cristina, despre fiul ei, care era maestru, iar, anterior, a reușit să rezolve un Rubik în 12 secunde.

Înainte de a se scufunda, ea și-a îmbrățișat soțul și fiul, au glumit. Shahzada „era atât de entuziasmat, era ca un copil mic”.

„Propoziția că „am pierdut contactul”, cred că va fi o propoziție pe care nu vreau să o mai aud niciodată”, a spus Kristina.

După 96 de ore, a spus ea, și-a pierdut complet speranța că cei dragi – și colegii de călătorie, CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, Paul-Henri Nargolet și Hamish Harding – vor fi găsiți în viață.

„Mă pregătesc pentru ce e mai rău. Mi-e dor de ei, chiar, foarte dor de ei”, este mesajul pe care l-a trimis femeia familiei sale.

Căutarea Titanului a început la scurt timp după ce nava „și-a pierdut orice contact” cu vasul de expediție Polar Prince, la aproximativ 1 oră și 45 de minute după scufundarea din 18 iunie. Acest lucru a fost declarat de către căpitanul Gărzii de Coastă din SUA, Jamie Frederick, la o conferință de presă la Boston. Aportul de oxigen la bordul batiscafului era de aproximativ 96 de ore.

Câteva zile mai târziu, epava submarinului a fost găsită pe fundul oceanului. OceanGate a anunțat moartea a cinci pasageri, pe 22 iunie:

„Acum credem că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleiman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeole au dispărut din păcate. Acești oameni au fost adevărați exploratori care împărtășeau un spirit special de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea oceanelor și protecție. Inimile noastre se îndreaptă către aceste cinci suflete și fiecare membru al familiilor lor în acest moment tragic. Plângem pierderea de vieți și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau”, se spune în comunicat.

Shahzada Dawood a fost un om de afaceri pakistanez-britanic, iar Suleiman studia la Universitatea Strathclyde din Glasgow, Scoția. Miliardarul a fost listat ca membru al consiliului de administrație al Prince’s Trust International și al British Asian Trust, creat de Regele Charles.

Josep Borrell, despre Prigojin: ,,Monstrul creat de Putin îl mușcă”
Articolul anterior
50 de tineri ai USM de la 11 facultăți au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova
Articolul următor