Femeia cu tocuri roșii din prima linie a luptei contra trupelor Rusiei: ”Nu voi renunța niciodată la tocurile mele pentru nimic in lume”

Associated Press a dat publicitatii, marti, un reportaj despre o femeie medic care merge cu curaj in linia intai din Ucraina pentru a livra provizii medicale si alte produse strict necesare. Agentia scoate in evidenta ca medicul nu uita sa fie si cocheta in mijlocul infernului..

In toata regiunea Donetk, aproape de liniile de front ale razboiului Rusiei in Ucraina, Nataliia Voronkova apare pe linia frontului si la spitalele ucrainene purtand tocuri inalte. Un coleg i-a cumparat pantofi de alergare, dar Voronkova i-a dat de pomana.

Nici casca si vesta de protectie nu fac parte din uniforma ei, in timp ce distribuie truse de prim-ajutor si alte echipamente soldatilor si paramedicilor ucraineni. Ea este un civil, fondatoarea unei organizatii medicale non-profit, iar faptul ca arata ca atare este un lucru pe care nimeni nu i-l poate lua, chiar si intr-o zona de lupta.

„Sunt eu insami si nu voi renunta niciodata la tocurile mele pentru nimic in lume”, a declarat Voronkova despre sandalele rosii cu barete, pantofii cu toc bej si alte incaltari eleganta pe care le asorteaza de obicei cu fuste ample si rochii midi in timp ce isi face rondul periculos la bazele militare secrete si la unitatile medicale mobile.

Fost consilier al Ministerului ucrainean al Apararii, cu diplome de absolvire in domeniul bancar si financiar, ea este o imagine familiara pentru ofiterii si trupele din estul Ucrainei. Timp de opt ani, dupa ce Moscova a confiscat peninsula ucraineana Crimeea in 2014, Voronkova si-a dedicat viata furnizarii de pregatire medicala tactica si echipamente pentru fortele ucrainene care lupta impotriva separatistilor pro-rusi.

Invazia Rusiei in Ucraina de la sfarsitul lunii februarie a creat o nevoie exponentiala mai mare pentru organizatia ei, Volunteers Hundred Dobrovolia, si noi provocari.

Lucrand pe cont propriu, Voronkova si asistentul ei, Yevhen Veselov, conduc o duba plina cu provizii donate – de la ochelari de vedere pe timp de noapte si produse de baza pentru campul de lupta, cum ar fi turnichete si capsatoare medicale, pana la echipamente de ultima ora necesare pentru operatii pe creier – trecand rapid prin punctele de control, fara a tine cont de starea de asediu. Militarii o recunosc pe Voronkova si, cu o singura privire, ii lasa sa treaca.

Mirosul tigarilor sale dulci de cirese umple aerul atunci cand coboara din furgoneta pentru a fuma una cu unghiile sale rosii si manichiurate. Desi coordoneaza 20 de persoane si locuieste in Kiev, Voronkova se afla in estul Ucrainei de cand rusii si-au concentrat atentia acolo in aprilie si insista sa livreze ea insasi trusele de prim ajutor pe linia frontului.

„O femeie este ca gatul capului. Ea misca totul”, a spus ea.

Voronkova a crescut iubind medicina, dar familia ei nu a vrut ca ea sa o urmeze. Ei erau bancheri si credeau ca ar trebui sa urmeze aceeasi cale profesionala. Conflictul separatist care a inceput in 2014 a convins-o sa studieze medicina de lupta si, in cele din urma, a primit certificarea ca instructor.

Din 2015 si pana la invadarea Ucrainei de catre Rusia, Ministerul ucrainean al Apararii a insarcinat-o cu gasirea de solutii la problemele intampinate de unitatile armatei din Donbas. Acum, ea isi foloseste propriile tehnici de predare pentru a ajuta unitatile sa se protejeze pe ele insele si pe camarazii lor in lupta.

„Inca ii amintesc mamei mele ca, atunci cand eram in clasa a X-a, aveam o cutie plina de pastile (fara prescriptie medicala) si toti prietenii mei de la scoala stiau ca am medicamente pentru orice”, a spus ea. „Din pacate, nu mi-am putut urma visul. Dar astazi il pun in aplicare prin acordarea de ajutor.”

Legea martiala a ingrosat randurile aparatorilor Ucrainei, dar multe dintre persoanele care s-au alaturat armatei in timpul razboiului care intra in cea de-a sasea luna nu au experienta de lupta sau proviziile de care au nevoie.

„Ma simt ca in 2014. Avem nevoie de truse de prim-ajutor si de uniforme pentru apararea teritoriala. S-a creat cu greu un buget pentru ele. Prin urmare, au nevoie de sprijin din partea voluntarilor”, spune Voronkova.

In timp ce aducea cutii cu bisturie, dispozitive de electrocoagulare, catetere de urgenta si alte provizii la un spital din orasul Kurakhove, vuietul rachetelor lansate si al bombardamentelor nu a facut-o sa tresara.

In cursul ei de medicina tactica, Voronkova comanda o sala plina de soldati, paramedici si tehnicieni de varste diferite. Ea le capteaza atentia cu vocea ei puternica, umorul si experienta. Sirenele de raid aerian au rasunat in timp ce preda, dar si-a continuat lectia intr-un adapost antiaerian subteran.

sursa: www.aktual.ro

Dorin Recean, întrevedere cu vicecancelarul Germaniei. Subiectele discutate

Agenda de reforme implementate în Republica Moldova pentru asigurarea dezvoltării economice a țării, oportunitățile create de autorități pentru atragerea investițiilor străine, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-germane au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei și Climei, Robert Habeck.

Dorin Recean a discutat cu vicecancelarul Germaniei. Subiectele abordateFoto: gov.md

Șeful Executivului a apreciat susținerea părții germane în fortificarea sectoarelor cheie pentru modernizarea țării.

De asemenea, premierul a accentuat că potențialul economic moldo-german necesită a fi valorificat deplin, subliniind importanța informării continue a oamenilor de afaceri din Germania despre beneficiile pe care le oferă țara noastră investitorilor.

„Mă bucur să avem susținerea Germaniei pentru consolidarea legăturilor noastre economice și promovarea oportunităților investiționale pentru afacerile din Germania. Republica Moldova rămâne orientată spre creștere economică, se dezvoltă și își continuă, accelerat, cursul spre marea familie europeană, având alături prieteni de încredere precum Germania”, a spus Dorin Recean.

Oficialii au mai discutat despre securitatea energetică a Republicii Moldova și eforturile de diversificare a surselor de energie regenerabilă.

„Prioritatea noastră este să ne consolidăm independența energetică, prin cooperare cu partenerii și prin implementarea unor proiecte strategice în domeniul energetic”, a subliniat premierul.

Peste o mie de polițiști și voluntari au participat la căutarea tinerei din Orhei

Peste o mie de persoane s-au mobilizat astăzi, 20 aprilie, pentru a căuta tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută în urmă cu o săptămână.

Peste o mie de voluntari s-au alăturat misiunii de căutare a Anei

Operațiunea a fost condusă de șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, iar voluntarii au pornit la ora 10:00 în căutarea fetei dispărute.

În jurul orei 13:00, a fost comunicat că tânăra a fost găsită fără suflare.

Potrivit oamenilor legii, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit la aproximativ 21 de kilometri de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară.

,,În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei.

Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Cu detalii vom reveni”, se arată în comunicatul Poliției.

Șoferul de 45 de ani care a fost identificat și reținut pe data de 16 aprilie, refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Amintim că tânăra de 19 ani, dintr-o localitate din Orhei, a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din Orhei la data de 12 aprilie, ora 21:00, iar de atunci a fost de negăsit până astăzi, 20 aprilie.

Tânărul de 23 de ani care a murit subit pe un teren de fotbal, a fost condus astăzi pe ultimul drum

Tânărul de 23 de ani care a decedat pe un teren de fotbal din comunca Ciorescu, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci, este petrecut astăzi pe ultimul drum.

Tânărul care a murit la un meci de fotbal, petrecut pe ultimul drumFoto: unimedia.info

Tragedia a avut loc pe 17 aprilie, pe stadionul din comuna Ciorescu, iar astăzi, tânărul de 23 de ani este condus pe ultimul drum. Înmormântarea are loc la Stăuceni, transmite Unimedia.info.gallery images

Amintim că un tânăr de 23 de ani a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, care a avut loc în comuna Ciorescu. Cazul a avut loc pe data de 17 aprilie. Conform informațiilor preliminare, în timpul meciului de fotbal, tânărului i s-a făcut rău și urma să fie înlocuit cu un alt jucător, însă, în timp ce se deplasa de pe teren, acesta a căzut la sol.

Locuri de poveste! Șapte insule din Grecia considerate mai grozave decât Santorini. Locul ideal pentru îndrăgostiți
Articolul anterior
Cum să faci dragoste ca el să nu te mai uite niciodată. Tot ce trebuie să ştii
Articolul următor