Femeie din armata rusă condamnată la 6 ani de închisoare pentru dezertare după ce a rămas însărcinată. Ce va păți copilul

O femeie însărcinată din armata rusă a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru dezertare, într-un caz care a creat astfel un precedent. Instanța a suspendat executarea pedepsei până când copilul va împlini 14 ani.

Caporalul Madina Kabaloyeva a fost găsit vinovat că nu s-a prezentat la serviciu în timpul mobilizării parțiale a Rusiei, care a început în septembrie 2022, o crimă de război pedepsită cu până la 10 ani de închisoare, scrie The Moscow Times citat de stirileprotv.ro.

Tribunalul militar al garnizoanei Vladikavkaz din sudul Rusiei a condamnat-o pe Kabaloyeva la șase ani într-o colonie de închisoare de securitate generală.

Avocatul femeii a contestat decizia, dar o comisie judiciară a Tribunalului Militar din Districtul de Sud a menținut sentința inițială.

Kabaloyeva a susținut în instanță că medicul unității sale i-a recomandat să părăsească temporar serviciul în timpul sarcinii și a fost încrezătoare că doctorul va transmite recomandarea comandamentului ei.

Femeia va intra la închisoare după ce fiul ei va împlini 14 ani

Procurorii militari au susținut că, deoarece ea a continuat să primească indemnizații și beneficii militare, caporalul Madina Kabaloyeva încă slujește din punct de vedere tehnic și, prin urmare, a trebuit să fie trasă la răspundere ca dezertor.

Instanța a acordat o suspendare temporară a pedepsei cu închisoarea lui Kabaloyeva până în 2032, când primul ei născut, care acum are cinci ani, împlinește 14 ani.

Madina Kabaloyeva este prima femeie soldat a Rusiei condamnată pentru dezertare de la invazia Ucrainei de către Moscova din februarie 2022.

VIDEO emoționant! Zelenski a vizitat în secret soldați ucraineni grav răniți, internați în SUA. Ce le-a transmis
Articolul anterior
Caz șocant într-un liceu din Franța. Un elev s-a filmat în timp ce mesteca un șoarece viu
Articolul următor