Femeile din Indonezia nu vor mai face teste la virginitate pentru a fi înrolate în armată

Autorităţile din Indonezia au anulat această practică pentru doritoarele de a face armata.

Organizațiile pentru drepturile omului salută decizia armatei indoneziene de a pune capăt „testelor de virginitate”, catalogate drept „abuzive”, pentru femei. Procedura este cunoscută în Indonezia sub numele de „testul cu două degete”, deoarece în timpul examinării medicii introduc două degete în vaginul femeii pentru a verifica dacă himenul este încă intact sau nu. Cele declarate ca nefiind virgine sunt respinse pentru recrutare, scrie diez.md.

In cadrul unei teleconferințe cu comandanții militari din întreaga Indonezie, șeful Statului Major al armatei, generalul Andika Perkasa, a semnalat sfârșitul acestei practici de zeci de ani și a declarat că femeile vor fi recrutate în același mod ca și bărbații. Testul de virginitate este consierat abuziv, neștiințific și discriminatoriu în care toate ramurile armatei indoneziene.

„Examinarea nu are niciun merit științific sau indicație clinică. Apariția himenului nu este un indiciu fiabil al actului sexual si nu există niciun examen cunoscut care să poată dovedi un istoric de relații sexuale vaginale”, a declarat OMS in raportul intitulat Eliminarea testării virginității, publicat in 2018.

Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia să ajute la stingerea incendiilor au ajuns la destinaţie
Articolul anterior
Şantierele abandinate din Capitală vor fi sancţionate
Articolul următor