Festivalul „DeVin&DeGust” – descoperă aroma vinului bun și secretele asocierii cu bucatele tradiționale, în cadrul unui eveniment inedit!

Cel mai savuros eveniment al sezonului, plin de arome intense și bună dispoziție, te invită la primul festival al deliciilor oeno-gastronomice, în care vei avea șansa să descoperi cât mai multe secrete din arta consumului responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală. Iubitorii de vin bun, de muzică și bucate alese, cei care doresc să savureze fiecare nuanță de gust și aromă a vinurilor bune, cei care doresc să evadeze din forfota urbană, pentru a petrece o zi într-un cadru cu multe tradiții și activități pentru toate vârstele și toate preferințele sunt așteptați la Festivalul „DeVin&DeGust”!

separator
KV_RO

Festivalul „DeVin&DeGust” celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifică fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră.

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32), vei avea ocazia să participi la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii.

Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:

Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,

Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,

Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,

Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Experiența „DeVin&DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP.

Vizitatorii evenimentului vor primi la intrare câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP.

La eveniment, vei avea ocazia să înveți despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, vei putea participa la degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, vei putea asista la teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți și te vei bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni.

În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Zona pentru teatru gastronomic, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunile Viti-Vinicole cu  IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” , „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Accesul la eveniment se va face în baza unui pahar Wine of Moldova, pe care fiecare vizitator îl va primi la intrare, împreună cu harta vitivinicolă a Moldovei. Costul paharului este de 30 lei.

Vino pe 26 august, începând cu ora 11.00, să deguști din deliciile Moldovei – Vinul în asociere cu gastronomia din regiuni!

alte Articole interesante