Festivalul Lupilor 2024: Sărbătoare Muzicală și Culturală în Inima Naturii

Festivalul Lupilor 2024 promite să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, aducând împreună iubitorii de muzică, cultură și natură într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Desfășurat între 9 și 11 august în pitorescul sat Trebujeni din raionul Orhei, acest festival oferă un program impresionant, activități captivante și o experiență de camping de neuitat.

Organizatorii au dezvăluit în recent numele artiștilor care vor urca pe scena Festivalului Lupilor 2024. Publicul va avea parte de un program muzical variat care va combina muzică diversă, oferind două zile de concerte incendiare. 

Pe 10 august, scena va fi dominată de acordurile puternice ale muzicii rock. Publicul va avea ocazia să se bucure de performanțele live ale unor trupe consacrate precum Lupii lui Calancea, invitatul special din România – Vița de Vie, Gândul Mâței, Denorm, Frate Gheorghe și Paul Small. Fanii vor trăi momente intense și pline de adrenalină, într-o atmosferă electrizantă.

Ziua de 11 august va aduce un contrast plăcut, cu un program dedicat folclorului neamului nostru. Artiști de renume precum Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii, Vatra Neamului, Teiul, Crenguța de Iederă și Maria Iliuț, Stela Botez, Misha Grossu & Emilia Russu vor crea o atmosferă tradițională și autentică. Invitații speciali ai serii, Ansamblul Național JOC, împreună cu Lupii lui Calancea, vor prezenta spectacolul artistic „Drăgaicele”, promițând un moment de neuitat.

Mai Mult Decât Muzică

Festivalul Lupilor 2024 nu se limitează doar la muzică. Este o ocazie de a te reconecta cu natura și de a te bucura de o experiență veritabilă de camping. Organizatorii promit să dezvăluie în curând mai multe detalii despre facilitățile de camping și activitățile pregătite pentru participanți.

Campingul la Festivalul Lupilor va oferi un cadru perfect pentru a te relaxa și a te bucura de peisajele pitorești din Trebujeni, creând amintiri de neuitat alături de prieteni și familie.

Pregătește-te pentru O Vară de Neuitat

Festivalul Lupilor 2024 este locul unde muzica bună și cultura tradițională se întâlnesc într-o atmosferă festivă și prietenoasă. Nu rata cel mai divers festival al verii, care te așteaptă între 9 și 11 august în s. Trebujeni, r. Orhei.

Bilete și Informații

Biletele pentru Festivalul Lupilor 2024 sunt deja disponibile și pot fi achiziționate online pe site-ul oficial: festivalul-lupilor.md. Grăbește-te să îți asiguri locul la acest eveniment epic!

Organizatori: Media Show Grup și Alex Calancea.

Partener Media General: TVR MOLDOVA

Partener Radio General: RADIO ROCKS

Parteneri Media: aquarelle.fm, agora, unica.md, diez.md, shok.md, zugo.md

Alexandru Stratan, rector ASEM: Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional 

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să mențină un nivel ridicat al educație și să pregătească noi specialiști înalt calificați în sectorul economic. La baza prosperității unei țări stă o economie solidă, dezvoltată de profesioniști bine pregătiți.  

Domnul Stratan își dorește ca instituțiile de învățământ din Republica Moldova să fie orientate mai mult către colaborările cu instituțiile din țările europene, către schimburi de experiență și proiecte de dezvoltare. Alinierea la valorile și standardele europene va contribui nemijlocit la recunoașterea diplomelor moldovenești și peste hotarele țării.

„Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional prin expertiza partenerilor europeni și alinierea la standardele educaționale europene”, a declarat rectorul ASEM.

Statutul de țară membră a marii familii europene aduce beneficii nu doar pentru sistemul educațional, dar și pentru antreprenorii locali. 

„Pentru mediul de afaceri este o posibilitate de a accesa o piață comună de peste 500 de milioane de consumatori, atragerea investițiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, aici, la noi acasă și sporirea competitivității produselor autohtone”,  susține Alexandru Stratan. 

Videoul cu declarațiile rectorului Alexandru Stratan poate fi vizualizat AICI.

Parcurile din Chișinău, verificate după incidentul tragic cu cei doi copii electrocutați la Botanica în timp ce se jucau

Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova ar putea fi cauza tragediei din sectorul Botanica, unde doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău a confirmat pentru Teleradio-Moldova că specialiștii examinează această ipoteză, în timp ce autoritățile așteaptă rezultatele anchetei inițiate după incident. Între timp, toate parcurile din capitală sunt verificate de specialiști, scrie radiomoldova.md.

„Așteptăm rezultatele anchetei. Este un caz tragic. Aseară toți colegii responsabili s-au întrunit în ședință. Ținând cont că am avut temperaturi de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar fi situație în legătură și cu acest fapt. S-au luat măsuri imediate de securizare. Așteptăm rezultatele anchetei. Sperăm că nu fie politizat acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, pentru Teleradio-Moldova.

Potrivit lui, responsabilii de la Spații Verzi au inițiat verificări în toate parcurile din capitală.

Amintim că doi copii, de 6 și 11 ani, au fost electrocutați în seara zilei de 18 iulie, în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit IGP, preliminar, copiii se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit. Minorii au fost preluați de ambulanță. Cu regret, fetița de 11 ani a decedat.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Vacanță cu final tragic: cinci copii și-au pierdut viața în luna iunie. Închiderea grădinițelor ar fi o cauză

În prima lună de vacanță, 65 de copii din Republica Moldova au fost implicați în situații de risc, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind copii mici, cu vârste de până la 7 ani. Ala Revenco, președinta Asociației Obștești „Părinți Solidari”, consideră că închiderea grădinițelor pe timp de vară contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri, scrie radiomoldova.md.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, dintre cei 65 de copii afectați, 31 aveau vârste cuprinse între 2 și 6 ani. În 40 de cazuri, minorii au căzut de la înălțime, de pe tobogane și copaci. În alte 4 cazuri, copiii s-au înecat. Majoritatea incidentelor, 38 la număr, s-au produs în condiții casnice.

Din păcate, cinci copii și-au pierdut viața, iar 18 au suferit traumatisme în această perioadă.

 Ala Revenco a explicat că inclusiv închiderea grădinițelor pe timp de vară pune părinții într-o situație dificilă, mulți fiind nevoiți să își modifice programul de muncă sau să renunțe complet la locul de muncă pentru a avea grijă de copii.

Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii, arată datele Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Din cele 1.421 de grădinițe care activează în țara noastră, 515 și-au închis ușile pentru mai mult de 40 de zile. Aproape jumătate din ele nu oferă nicio alternativă pentru părinții încadrați în câmpul muncii. Secretara de stat Valentina Olaru a declarat, recent, pentru Teleradio-Moldova, că primăriile sunt cele care decid perioada de vacanță a grădinițelor din țara noastră, și nu Ministerul Educației.

Maia Sandu va participa la summitul de pace pentru Ucraina
Articolul anterior
Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani
Articolul următor