Fetiță de 10 ani din Moldova, salvată de medici în Italia. Nicoleta avea inima în partea dreaptă și diferite malformații

Nicoleta s-a născut în urmă cu zece ani, în Republica Moldova, iar medicii au constatat atunci nu numai că avea inima în partea dreaptă, ci și că avea diferite malformații la acest organ. Ajunsă recent în Italia, fetița a fost salvată de medicii care, în urma unei operații, au corectat 97% din probleme pe care le avea la inimă, scrie rotalianul.com.

Cazul este prezentat de Agenția Jurnalistă Italiană, care precizează că în luna iulie, când Nicoleta a sosit din Moldova la spitalul „Ospedale del Cuore della Fondazione Monasterio” din Massa, provincia Massa-Carrara situată în Toscana, medicii de acolo primit-o cu un diagnostic foarte complicat.

Fetița fusese supusă deja în Moldova, pe când avea numai 9 luni, unor intervenții chirurgice. Între timp, asociația „Un cuore, un mondo” și fundația „Monasterio” au început o colaborare sanitară cu autoritățile din Moldova, iar acest lucru i-a permis fetiței de 10 ani să beneficieze de o șansă foarte mare pentru a putea trăi o viață normală.

Inițial, ea urma să fie supusă în Italia unei operații care făcea parte dintr-un tratament mai lung, început deja în Moldova. Medicii de la spitalul menționat mai sus au dorit să studieze mai bine situația ei însă, proces care a durat săptămâni întregi, și au decis apoi să o supună unei intervenții chirurgice complet diferită față de cea pentru care a venit în Italia.

Este vorba despre o operație care a durat 10 ore și este clasificată, din cauza complexității și a riscului de deces, printre cele mai periculoase din lume. Cu toate acestea, echipa de medici a reușit să o salveze pe Nicoleta, iar rezonanța magnetică făcută la inima ei arată acum că organul a fost corectat în proporție de 97%.

Medicul care a condus operația și, totodată, directorul secției de chirurgie cardiacă pentru copii din cadrul spitalului din Massa, este Vitali Pak, în vârstă de 50 de ani, originar din Uzbekistan și cu părinți coreeni.

Pak a studiat medicina în Rusia, iar în 2012 a ajuns în Italia, după ce a lucrat în mai multe spitale din lume, inclusiv din Paris, Franța și Cincinatti, SUA. Într-unul dintre acestea a operat chiar și un nou-născut de numai o zi, cu o greutate de 400 de grame și inima cât o nucă.

El a fost asistat în intervenția asupra fetiței de 10 ani din Moldova de o echipă întreagă de medici, formată atât din cardiologi, cât și anesteziști, care au fost de acord cu toții că această operație este soluția cea mai bună pentru micuța pacientă.

„A fost o alegere dificilă, dar împărtășită în unanimitate de toată echipa: noi eram pregătiți. Trei au fost dificultățile intervenției: boala cardiacă congenitală rară, morfologia inimii din dreapta și faptul că, fiind nevoiți să intervenim asupra unei inimi care a suferit deja o operatie, element care, prin urmare, agravează riscul – deja prezent – operator”, a declarat Pak.

„Trebuie să avem curaj și să credem în echipă, iar eu cred în ea, în indivizi, ca medici. Și pentru aceasta le mulțumesc doctorilor Gaia Viganò și Duccio Federici, cardiochirurgilor care mi-au fost alături, Alexandru Morosan, cardio-anestezist care a fost în sală, Alba Buselli, tehnician perfuzie, Daniela Pardini, tehnician anestezie, și Rossana Vinciguerra , instrumentist de cameră”, a mai adăugat medicul.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

Evenimentul anului s-a produs! Anastasia Fotachi și Gabriel Stati au devenit oficial soț și soție. Primele imagini de la nuntă
Articolul anterior
Federația Rusă cere României să recunoască public că trimite arme Kievului: ”În loc de această ruşine falsă, ar trebui să mărturisească totul”
Articolul următor