Fetiță de 9 ani din România, violată și căsătorită de trei ori după ce a fost făcută sclavă în Anglia

O fetiță de 9 ani din România a fost violată în mod repetat și obligată de trei ori să se căsătorească, după ce a fost făcută sclavă în Marea Britanie. Fetița de 9 ani era obligată să gătească și să facă curat, dar și să fie bonă pentru copiii mai mici decât ea, în timp ce era violată în mod repetat de bărbați din comunitatea românească din Slough, Sheffield și Londra, scrie Metro, conform stirileprotv.ro.

Calvarul copilei a durat mai mulți ani, ea fiind amenințată să păstreze tăcerea, au concluzionat jurații de la Reading Crown Court.

Opt bărbați sunt judecați acum pentru diverse infracțiuni, printre care viol, ținerea unei persoane în sclavie și vătămare corporală gravă.

Procurorul Madeleine Wolfe a spus că fetița a fost adusă din România în Marea Britanie de Ileana Cârpaci, în vârstă de 39 de ani, care a folosit-o ca servitoare neremunerată la locuința pe care o împarte cu soțul ei, Chilimbar Văduva, în vârstă de 59 de ani, și cu cei doi copii ai lor.

A fost ”căsătorită” de trei ori contra unor sume de bani

Instanța a auzit că fata a spus poliției că „a fost tratată destul de bine” pentru început, dar „în timp, lucrurile s-au schimbat”.

Fetiței i s-a interzis să ia legătura cu bunica ei, cu care a crescut, și a fost ținută acasă pentru a avea grijă de copiii mai mici și pentru a face curățenie, în loc să fie trimisă la școală.

Când a fost trimisă în cele din urmă la școală, la aproximativ un an după ce a ajuns în Marea Britanie, treburile ei nu s-au mai ușurat și nu era lăsată să doarmă până la 2 sau 3 dimineața, a spus procurorul.

„Totuși, avea să fie mult mai rău în perioada în care fata a stat cu cuplul, Văduva a violat-o de la 12 ani până la 16 ani”, a adăugat ea.

„O altă caracteristică a acestui caz este că victima a fost „căsătorită” cu tineri din comunitatea românească de trei ori. Au aranjat ca ea să se căsătorească și, în schimb, au primit bani pentru aranjamente. Cu toate acestea, Văduva a găsit întotdeauna un motiv pentru ca ea să se întoarcă la familia lui, astfel încât să poată continua să aibă grijă de casă”, a precizat procurorul.

Răpită de o altă familie de români după ce a fost plasată în îngrijire

Juraților li s-a spus că, în noiembrie 2020, cuplul a primit filmări de pe telefonul mobil cu fata violată de alți doi bărbați.

Procurorul a continuat: „În loc să-și arate îngrijorarea, a fost bătută de amândoi și violată din nou de Văduva. Ea a reușit să fugă din casă și s-a îndreptat către gara Slough. A fost urmărită de Cârpaci și Văduva și a fugit peste șinele de tren pentru a scăpa. Poliția a fost chemată, iar copilul a fost scos în siguranță și plasat în îngrijire”.

Dar procurorul a spus că un alt inculpat, Marius Bucur, în vârstă de 19 ani, s-a împrietenit cu ea și a convins-o să fugă cu el, ajutat de părinții lui.

Au dus-o la Sheffield în februarie anul trecut, după ce ea s-a urcat în mașina lor crezând că sunt acolo pentru a o ajuta.

Trafic cu valută! Sute de mii de dolari și euro, confiscați pe Aeroportul Internațional Chișinău

Poliția de Frontieră prezintă topul rezultatelor de activitate pentru anul 2022, care a avut la bază îmbunătățirea și eficientizarea procedurilor de operare, dar și consolidarea capacităților instituționale pe dimensiunea de securitate a granițelor Republicii Moldova.


 
761 809 dolari SUA, 422 680 EUR, 50.000 şekeli ISR, 3.151.000 hrivne UKR și 20.000 lire sterline, constituie valuta nedeclarată la trecerea frontierei de stat prin Aeroportul Internațional Chișinău. Mijloacele bănești au fost depistate de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali pe parcursul anului 2022.  

Statistica demonstrează o creștere de peste 140% a cazurilor de contracarare a tentativelor de transportare a mijloacele financiare nedeclarate în anul precedent, în comparație cu anul 2021. Astfel că, pe parcursul anului 2022 au fost consemnate 24 de incidente și documentate 27 de persoane, iar în anul 2021 – doar 10 cazuri și 11 persoane cercetate. 

Din cele 27 de persoane documentate pentru trafic ilicit de bani, cca 50% sunt de cetățenie ucraineană, urmând persoane din R. Moldova, Federația Rusă, România, Tadjikistan, Armenia și Turcia.

Totodată, principalele rute la care au fost depistate persoanele ce nu au declarat banii sunt cu destinație la Istanbul, Tel Aviv, Varșovia, Viena, Milano, Londra etc.

Conform procedurilor de control al trecerii frontierei de stat pe sensul de ieșire din Moldova, în timpul scanării bagajelor de mână erau depistate sumele de bani nedeclarați. După competență, cazurile erau transmise colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

”Îndemnăm toți cetățenii care intenționează să transporte sume bănești care depășesc pragul valoric de 10.000 de euro, să declare în scris valorile valutare organului vamal al Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată”, scrie poliția de frontieră. 

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.
 

Cinci tineri, printre care și o fată de 17 ani, ajunși pe mâna justiției pentru exploatarea sexuală a 7 adolescente

Cinci tineri au fost trimiși pe banca acuzaților, printre care o  tânără care avea 17 ani în primăvara lui 2022, atunci când au exploatat sexual, contra bani, șapte adolescente în Chișinău, anunță poliția.

Potrivit ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane a IGP și  procurorilor PCCOCS , faptele au avut loc în aprilie-septembrie 2022. O parte din acestea au fost recrutate prin adolescentele care deja erau în curs de exploatare sexuală, prin comunicarea directă cu unii din învinuiți (cu care se cunoșteau anterior, precum și din relații romantice anterioare) sau prin rețelele de socializare.

Victimele sunt din Chișinău, Căușeni și Ialoveni. Majoritatea adolescentelor provin din familii cu situație financiară precară sau din familii cu părinți separați și, deci, au fost convinse să presteze servicii sexuale contra plată – atât în apartamentele în care erau adăpostite, cât și la destinațiile solicitate de clienți.

Potrivit promisiunilor învinuiților, adolescentele urmau să primească 50% din taxa clienților, iar suplimentar era necesară achitarea chiriei apartamentului, hranei, produselor cosmetice și de igienă, șoferului de taxi și pazei asigurate de către doi învinuiți. Astfel, din declarațiile depuse în cadrul dosarului investigat de ofițerii CCTP, în majoritatea cazurilor, acestea prestau servicii în timpul serilor și noaptea, pentru 3-4 clienți per victimă.

Trebuie menționat și faptul că, pe lângă situația financiară sau familială în care se aflau adolescentele, acestea erau constrânse de către învinuiți și prin aplicarea forței fizice, atunci când refuzau deservirea clienților. La necesitate, potrivit adolescentelor, învinuita cu vârsta de 17 ani le îndruma cu privire la particularitățile prestării serviciilor sexuale. Mai mult decât atât, protocolul intern al grupului infracțional prevedea întreținerea primului contact sexual cu unul dintre învinuiți.

Tinerii învinuiți aveau la începutul activității infracționale vârste de 18 și 19 ani, liderul grupului avea vârsta de 24 de ani și era anunțat în căutare, după ce a fost condamnat anterior la cinci ani închisoare pentru jaf, iar tânăra care coordona nemijlocit activitatea adolescentelor și administra finanțele grupului provenite din exploatarea adolescentelor – 17 ani. Aceștia sunt din Chișinău, Ialoveni și Telenești, iar doi sunt din Căușeni.

Actualmente, patru din aceștia sunt în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS, un alt învinuit în este în arest la domiciliu, iar tânăra învinuită este cercetată în libertate. Investigațiile continuă și în privința altor complici ai acestora.

Potrivit legii, traficul de copii comis în împrejurările descrise în dosarul penal se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă. Până la pronunțarea sentinței la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și rămânerea ei definitivă, inculpații se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tragedie pe un drum din Cahul! Un tânăr de 23 de ani a murit într-un accident rutier provocat de un șofer beat

Un tânăr 23 de ani a decedat, după ce un automobil a lovit din spate utilajul agricol cu care se deplasa. Tragedia a avut loc miercuri, 8 februarie, la intrare în localitatea Manta, raionul Cahul, scrie zugo.md.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 49 de ani care se afla la volanul unui automobil a tamponat din spate un motocultor cu remorcă, care se deplasa pe aceeași bandă.

La ghidonul motocultorului se afla un bărbat de 49 ani, iar în calitate de pasager avea un tânăr de 23 ani.

În urma impactului, din cauza leziunilor primite, tânărul a decedat, iar şoferul motocultorului a fost internat în secția de reanimare.

Conducătorul auto al automobilului şi pasagerul acestuia nu au avut de suferit.

Fiind testat cu aparatul Drager, s-a stabilit o concentrație a vaporilor în aerul expirat de 0,73 mg/l.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, iar șoferul vinovat a fost reţinut pentru 72 de ore.

Două avioane au fost redirecționate să aterizeze la Iași, din cauza vântului puternic
Articolul anterior
Să ne amintim cele mai uimitoare citate ale poetului Mihai Eminescu!
Articolul următor