Fetiță refuzată de două spitale, pentru că mama avea Covid

O mamă și fetița ei de 3 ani au fost refuzate de două spitale din Constanța din cauză că femeia fusese diagnosticată cu coronavirus cu o zi înainte, chiar dacă era vorba de un caz de urgență majoră.

separator

Femeia povestește că a mers de urgență la spital cu fiica ei, după ce a înghițit o monedă, și s-a lovit de refuzuri repetate când a ajuns la poarta spitalelor, transmite observatornews.ro.

Mama fetiţei aflase cu o zi înainte de incident că are coronavirus, după un test făcut la cerere, căci urma să plece din țară, așa că a intrat în autoizolare.

În seara de duminică, 4 octombrie, deoarece fetiţa de 3 ani şi 7 luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărât să le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID.

Aici s-au lovit de primul refuz, medicii refuzând să le primească pentru că nu pot face radiografie copilului.

Au fost duse de urgență cu aceeași ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, însă și aici au fost refuzate, din cauză că mama era infectată cu noul coronavirus.

S-a rezolvat totul după un telefon la DSP, iar fetița de trei ani a primit tratamentul de care avea nevoie.

”Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut (a refuzat), i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor ca eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie sa îi fac investigații la privat. Am sunat la D.S.P. și într-un final i-au făcut și un eco copilului”, a povestit femeia, potrivit focuspress.ro.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța a anunțat că a demarat o anchetă internă ca urmare a incidentului de duminică seară.

Tragedie. Ce i s-a întâmplat unui moldovean stabilit în Rusia
Articolul anterior
Moldova Agroindbank dă start Campaniei “Plăţile sociale pot veni direct pe card. Cu mai multă siguranţă şi cu bani în plus!”
Articolul următor
Alte articole interesante