Fii Moş Crăciun pentru cei mai nevoiaşi ca tine. A început campania de caritate „Surpriza din cutie”

Fundația de binefacere Caritas Moldova a lansat campania de caritate „Surpriza din Cutie” care se va desfășura în perioada 1 – 20 decembrie, când poți face fapte bune pentru un copil nevoiaș!

separator

Dacă eşti părinte, te invităm să te alături în Campania „Surpriza din cutie”, implicând piciul tău în crearea unui cadou de Crăciun pentru un copil nevoiaș. Aşadar, ai nevoie de o cutie goală, pe care o poţi decora frumos, în care să aranjezi cu grijă cadourile oferite unui copil (la alegere, fata sau băiat de vârsta cuprinsă între 2 – 13 ani). Poţi dărui jucării, hăinuțe, rechizite școlare, dulciuri neperisabile – potrivite vârstei și sexului copilului ales.Poţi aduce „Surpriza din Cutie” la unul din punctele de colectare, la Centrul Social Caritas Moldova sau la oricare filială „Sebo.md” din Chişinău, oraşul Bălți, Ceadîr-Lunga sau oraşul Edineț. Scopul Campaniei este colectarea cadourilor și distribuirea lor către 100 de copii social vulnerabili din Chișinău.Iată adresele unde poţi aduce cadourile:

CENTRUL SOCIAL CARITAS MOLDOVA: Chișinău, str. Gh. Asachi 30/1, MD – 2028.
FILIALELE SEBO.MD: Chișinău – str. Alba Iulia 184/2, MD-2071
Chișinău – str. Ceucari Nr. 2, MD-2004
Chișinău – bd. Dacia 21/6, MD-2043
Chișinău – str. Hâncești 53, MD-2028
Chișinău – str. Ion Creangă 78, MD-2051
Chișinău – str. Ion Dumeniuc 12, MD-2075
Chișinău – str. Kiev 11, MD-2068
Chișinău – str. Mitropolit Varlaam 63/23, MD-2001
Chișinău – str. Tighina 55, MD-2001
Chișinău – str. Calea Ieșilor 3/2, MD-2004
Edineț – str. Independenţei 67/2, MD-4601
Bălți – str. Feroviarelor 18, MD-3128,
Ceadîr Lunga – str. Lenin, 79, MD-6101Ai nevoie de: o cutie; hârtie de împachetat cadouri; foarfecă/cutter;  timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruiești unui copil de vârsta și genul ales de tine.
Ce să pui în cutie? Mai jos, îţi oferi câteva sugestii:
1. dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)
2. articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
3. jucării potrivite pentru vârsta si sexul copilului
4.  produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș
5.  felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber sa pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare)
6.  articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mânuși sau orice altceva de acest fel
7. orice alt cadou de care știți ca s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi daca erați in locul lor
Termen limită și grija la conținut
– Poţi pune în cutie tot ce intră, ce vrei și ce crezi că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care ai pe inimă să cumperi ceva. Dacă ai aleas o grupă de vârstă și genul copilului pentru care te gândeşti să faci cutia, încearcă să sortezi produsele, ca să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc).
– Nu pune în cutii lucruri pe care nu ţi-ar plăcea nici ţie să le primeşti. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar place să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.
– Te rugăm să nu pui alimente perisabile (ex. portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex. compot de casă în borcan de sticlă).
Nu lipii capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care vii cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ai pregătit cutia/cutiile.

Cele mai trendy modele de manichiură. Nail artista Ina Ivanţoc îţi recomandă să optezi pentru o manichiură, care să te facă fericită
Articolul anterior
Accidentul groaznic de pe traseul Chișinău-Leușeni: cei doi pasageri erau soț și soție și se pregăteau de nuntă
Articolul următor