”Fii o binecuvântare de Crăciun”, donează pentru persoanele care suferă de boli incurabile!

Hospice Angelus Moldova a dat startul campaniei sociale ”Fii o binecuvântare de Crăciun”! În cadrul campaniei, mai multe instituții și organizații naționale și internaționale vor găzdui câte o boxă pentru donații ori angajații vor participa la donarea unei zile de muncă, în sprijinul persoanelor care suferă de maladii incurabile, atât pentru maturi cât și pentru copii.

separator

În același timp, Hospice Angelus Moldova invită pe toți la evenimentele de caritate marca Hospice Angelus care se vor desfășura pe parcursul lunii decembrie.

Pe parcursul a peste 16 ani, echipa medicală Hospice Angelus a oferit și continuă să ofere servicii de îngrijire paliativă a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, inclusiv de cancer în stadii progresive, avansate, cu pronostic limitat de viață, sub 12 luni, atât din municipiul Chișinău cât și din alte localități din Repulica Moldova.

Doar în anul 2016, au fost îngrijiți 2509 pacienți, dintre care 63 de copii. Aceste servicii au fost și sunt oferite gratuit de către echipele medicale mobile.

Pentru a asigura buna funcționare a tuturor departamentelor și a echipelor mobile  Hospice Angelus Moldova vă invită să fiți parte a acestei campanii și să donați echivalentul unei zile de muncă pentru Hospice Angelus.

Echipa Hospice Angelus vă aduce sincere mulțumiri!

Denumirea entităţii: Fundația Filantropica Medico – Socială „Angelus Moldova”

Adresa juridică:

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Alexei Mateevici, 46

Cod fiscal: 1015620002409

IBAN: MD26VI222400010100111MDL

Banca: BC Victoriabank SA fil. Nr. 12

Echipa Hospice Angelus Moldova, tel. 079444088

Doi elevi din Moldova au obținut locul I la un concurs global de AI

Nikita Moglan și Daniela Malancea, de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” din municipiul Chișinău au obținut locul 1 la concursul global de Inteligență Artificială organizat de compania americană Intel. Inclusiv, Oleg Rata și Anastasia Batrincea de la Liceul Teoretic „Nicolae Milescu Spătaru” din mun. Chișinău au câștigat competiția INTEL , la categoria 13-17 ani. Pentru prima dată, Republica Moldova câștigă la nivel global asemenea concurs, Competiției INTEL AI Global Impact Festival 2024.

Nikita Moglan și Daniela Malancea au concurat alături de 105 echipe, au dezvoltat un proiect de inteligență artificială care are ca scop îmbunătățirea accesului echitabil la sănătate. Proiectul lor oferă diagnostice rapide pentru comunitățile dezavantajate, permițând atât pacienților din zone izolate, cât și furnizorilor de servicii medicale să obțină rapid informații esențiale.

Oleg Rata și Anastasia Batrincea au dezvoltat proiectul ,,Road Condition Recognition”, un exemplu de cum inteligența artificială poate transforma problemele cu care ne confruntăm în soluții inovatoare. Identificarea și evaluarea calității drumurilor din Chișinău nu doar că îmbunătățește siguranța rutieră, ci și condițiile de trai pentru toți cetățenii.

Patru persoane, încătușate în urma perchezițiilor de la Primăria Orhei

Patru persoane au fost reținute și urmează a fi plasate în izolator, în urma descinderilor efectuate vineri, 11 octombrie, la Primăria municipiului Orhei într-un dosar de corupție. Potrivit CNA, pe parcursul zilei, 18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul orașului Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați.

Toate cele 18 persoane vizate urmează a fi recunoscute în calitate de bănuit.

„Potrivit faptelor investigate, mai multe persoane cu funcție de demnitate publică, funcționari publici și consilieri raionali, în vederea executării obligațiunilor care le reveneau în calitate de funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Orhei, ar fi acceptat și primit sistematic mijloace bănești ce nu li se cuvin de la diferite persoane printre care persoane publice, persoane cu funcție de demnitate publică, precum și de la membrii unui grup criminal organizat care acționau în interesele unei formațiuni politice.

Totodată, aceștia ar fi acceptat și primit remunerații ilicite în vederea susținerii unor formațiuni și persoane politice, participarea în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice, acțiunile fiind executate în detrimentul principiilor de bună funcționare a autorității publice locale”, se arată în comunicatul emis de CNA.

Reprezentanții CNA precizează că despre rezultatele perchezițiilor, dar și sumele de bani depistate, vor reveni cu detalii suplimentare.

Notă: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Un tânăr a rămas blocat sub un strat de pământ. Incident pe un șantier de construcții din țară

O persoană a fost salvată de angajații IGSU, după ce a rămas blocată sub un strat de pământ. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de vineri, 11 octombrie, pe o stradă din Chișinău, informează unica.md, cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

„Incidentul a avut loc pe teritoriul unui șantier de pe strada Stroescu 24 din municipiul Chișinău. Aici, un bărbat a rămas blocat sub un strat de pământ care s-a surpat în timpul lucrărilor de construcție.

La fața locului au ajuns trei echipe de salvatori, care au stabilit că, în timpul efectuării lucrărilor de izolare a fundației, pământul lutos s-a surpat, iar, în consecință, bărbatul s-a prăbușit într-o groapă sub peretele unei case cu două nivele”, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ulterior, tânărul de 24 de ani a fost predat medicilor de pe ambulanță pentru îngrijiri. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi investigate de autoritățile competente.

O profesară a izbucnit în plâns după ce a primit un cadou „ieftin”
Articolul anterior
Chipul Regelui Mihai a fost desenat în nisip de artista Ana Munteanu
Articolul următor