Fiica lui Bill Gates, despre cum e să fii copilul unui miliardar inteligent: „M-am născut cu un privilegiu uriaș“

Familia sa are una dintre cele mai mari averi din lume. Iar de la primele sale zile de viață, pe umerii ei a apăsat continuu presiunea colosală a statutului privilegiat de care se bucură: acela de a fi copilul lui Bill Gates. Jennifer Gates, în vârstă de 24 de ani, dezvăluie cum e să te naști într-una dintre cele mai bogate familii din lume. Ea vrea să folosească acest privilegiu pentru a face lumea mai bună.

separator
Jennifer Gates este conștientă de privilegiul imens cu care s-a născut. Îl recunoaște și îl privește ca pe o obligație continuă, învățând zi de zi de la părinții ei, Bill, în vârstă de 64 de ani, și Melinda, de 55 de ani, scrie pe www.eva.ro.

Fiica fondatorului Microsoft dezvăluie într-un interviu publicat de Sidelines Magazine despre cum este să fie copilul unor părinți miliardari, povestind că tatăl ei, implicat în mai multe proiecte filantropice, vorbește deseori când stau la masă în bucătărie despre probleme globale precum mortalitatea infantilă și înmulțirea cazurilor de SIDA.

Pasionată de călărie, Jennifer este o sportivă competitivă în echitație și este studentă în anul doi la facultatea de medicină Icahn de la centrul Mount Sinai, din New York. Muncește mult și le este recunoscătoare părinților săi pentru educația pe care i-au dat-o și pentru că obișnuit-o să învețe toată viața. Le mulțumește și pentru că au sprijinit-o în tot ceea ce și-a dorit să facă.

Niște oameni incredibil de muncitori.

„M-am născut cu un privilegiu uriaș și cred că pot să folosesc oportunitățile mele pentru a învăța de la ei să găsesc lucruri de care sunt pasionată și sper să fac din lumea aceasta un loc un pic mai bun”, a spus ea pentru publicația citată.

Bill Gates a devenit celebru pentru că a renunțat la Harvard și a ajuns cel mai bogat om din lume în 1995, cu un an înainte de nașterea ei. Conform Forbes, în prezent, averea lui netă se ridică la 108 miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat om de pe planetă după fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos.

Jennifer mai are un frate, Rory (21 de ani) și o soră, Phoebe (17 ani). Ea spune că părinții săi au o mulțime de posibilități, dar sunt niște oameni „incredibil de muncitori”. Urmărindu-i cum se implică în tot ceea ce fac, a fost motivată să învețe de la ei, să le urmeze modelul și să-și caute în același timp propria cale. Cel mai mult o inspiră activitatea pe care ei o au la Bill and Melinda Gates Foundation, organizația caritabilă dedicată reducerii sărăciei extreme și extinderii șanselor la educație pentru persoanele defavorizate.

Activitatea umanitară a cuplului a inspirat-o, de altfel, să-și dorească să devină medic. „Când eram copil, îmi vorbeau mereu ca și cum aș fi fost adult și nu evitau discuțiile dificile. Am crescut auzind despre mortalitatea infantilă la masa din bucătărie, despre poliomielită, despre epidemia de SIDA”, a spus Jennifer Gates.

Tânăra a povestit și un episod din copilărie, când mama sa a urmărit-o cum se juca cu păpușile, spunându-i unei păpuși că are SIDA, dar ea o va ajuta să se facă bine. „Mama s-a gândit atunci că poate vorbeau prea mult despre sănătatea mondială la masa din bucătărie”, a spus ea.

Un alt factor care a îndemnat-o să urmeze o carieră medicală a fost exemplul medicului ei pediatru, care i-a arătat cum poate un doctor de familie să ajute copiii defavorizați.

Jennifer a absolvit Universitatea Stanford în 2018 și și-a luat un an de pauză înainte de a începe facultatea de medicină în 2019 pentru a deveni medic pediatru sau medic de familie. Urmează să se dedice pe parcurs ce specializare va urma, dar îi este clar că un medic dedicat poate ajuta mulți oameni aflați în situații dificile.

Până acum a reușit să găsească balanța potrivită pentru echitație și studii, deși recunoaște că nu i-a fost deloc ușor. „În prima săptămână la facultatea de medicină eram atât de copleșită de volumum de informații încât am uitat de mine însămi, ceea ce a devenit foarte important pentru mine. De atunci am învățat să am grijă să mențin un echilibru și să am grijă să-mi fac suficient timp pentru somn, prieteni, mișcare și relaxare – toate sunt fundamentale și mă ajută să mă pregătesc pentru școală și pentru pacienții mei din viitor”, a mărturisit ea.

Copiii lui Bill Gates trebuie să-și caute serviciu.

Deși s-au născut într-o familie cu o avere incredibilă, Bill Gates le-a spus foarte clar copiilor săi că nu vor moșteni întreaga avere. „Nu cred că toți banii ăștia ar fi buni pentru ei. Vor primi o parte minusculă din averea mea. Asta înseamnă că ei trebuie să-și găsească singuri drumul în viață”, declara Bill Gates pentru Daily Mail în 2011.

„Vor avea parte de o educație incredibilă și li se va plăti tot ce au nevoie. Și desigur tot ce ține de îngrijirea medicală. Dar în privința veniturilor, vor trebuie să-și găsească de muncă și să meargă la serviciu”, a mai spus miliardarul.

Un anticorp sintetic ar putea preveni și trata Covid-19
Articolul anterior
Peste 1.100 de copii minori s-au infectat cu virusul Covid-19, în țara noastră
Articolul următor
Alte articole interesante