Fiica unui angajat MAI, fără permis de conducere, ar fi provocat un accident în stânga Nistrului

TânFiica unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne, fără permis de conducere, a provocat un accident rutier cu mașina tatălui său. Accidentul a avut loc în noaptea de 17 Septembrie în localitatea Slobozia din stânga Nistrului, susțin sursele PulsMedia.md.

Este vorba despre o tânără de 18 ani, care nu deține permis de conducere, iar în timp ce se deplasa cu Mercedesul tatălui său, a intrat pe contrasens și s-a bușit violent într-un automobil de marca Opel.

Potrivit surselor noastre ar fi vorba despre fiica unui ofițer principal al Secției Protecție Socială a DMRU din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Sursele noastre mai menționează că angajatul MAI ar fi fost cel care i-a încredințat automobilul fiicei sale, chiar dacă ultima nu deține un permis de conducere.

Așa-zisul minister al afacerilor de interne din stânga Nistrului, menționează că în Mercedes se aflau trei pasageri, iar în Opel un pasager. Atât șoferița de 18 ani, cât și pasagera din față au refuzat să fie transportate la spital.

Șoferul automobilului tamponat, în vârstă de 28 de ani, nu a avut traumatisme. Din nefericire, pasagerul acestuia, bărbat de 51 de ani, a fost transportat la spital, unde s-a stabilit că are comoție cerebrală și coaste rupte.

Totodată, aceeași sursă precizează că  tânăra și proprietarul mașinii urmează să fi atrași la răspundere și amendați.

Ultimele zile de înscriere în Concursul Notorium Trademark Awards, ediția a 8-a

La Concursul Mărcilor Recunoscute NOTORIUM Trademark Awards participă peste 5000 de mărci comerciale prezente pe piața Republicii Moldova, la 45 de categorii și 170 de subcategorii de produse și servicii.

Perioada de înscriere a mărcilor noi în Concursul Mărcilor Recunoscute NOTORIUM 2023 se finisează pe 22 septembrie.

Agenţii economici pot să înscrie mărcile noi în Concurs, completând formularul pe https://notorium.md/send.

Concursul dureză pînă pe 29 septembrie curent și este disponibil cu voting online și SMS voting pe pagina oficială www.notorium.md, cu înregistrare în baza numerelor de telefoane mobile din Moldova. Pentru că se ține de cont de principiul de calitate și transparență, pentru prima dată în Moldova, de pe un număr de telefon va fi posibil de votat doar o singură dată brandurile preferate înscrise în Concurs.

Recomandăm să participați activ în concurs, să votați și să publicați pe rețelele sociale informația Dvs. de votare, pentru obținerea unui rezultat mai bun (pe https://notorium.md/promovare găsiți exemple de promovare utilizate anterior de participanții concursului).

Câștigătorii Concursului NOTORIUM Trademark Awards 2023 vor fi premiați în cadrul Galei de premiere la finele lunii noiembrie.

Ei concurează pentru distincțiile trofeele NOTORIUM şi pentru dreptul exclusiv de a utiliza logotipul „VOTAT MARCĂ RECUNOSCUTĂ”.

Conform studiului de marketing „VOTAT MARCĂ RECUNOSCUTĂ”, realizat de Xplane Market Research Agency, pe un eşantion de 500 de interviuri, realizate în municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul:

  • 70% din consumatorii din Moldova probabil ar cumpăra un produs sau serviciu marcat cu logotipul „VOTAT MARCĂ RECUNOSCUTĂ”;
  • 59% din consumatorii din Moldova vor avea încredere în aceste produse sau servicii marcate cu logotipul „VOTAT MARCĂ RECUNOSCUTĂ”.

În baza acestor date se estimează o creştere cu 20% a vânzărilor pentru aceste produse sau servicii şi creșterea loialităţii şi încrederii consumatorilor moldoveni în ele. 

Raportul în întregime care cuprinde rezultatele studiului poate fi accesat la adresa https://bit.ly/3iheNDz .

Procesul de creare a trofeelor poate fi vizualizat în video de mai jos.

Beneficiile participanților la Concursul Mărcilor Recunoscute Notorium 2023 le găsiți pe www.notorium.md.

Oferta pentru parteneriate este disponibilă AICI!

Fiti parte din comunitatea liderilor business-ului moldovenesc ce au fost desemnați învigători la cele 7 ediții NOTORIUM, 2016 – 2022:

Pentru detalii accesați www.notorium.md, solicitați informații la: info@notorium.md, de asemena la organizatorii evenimentului: +373.61.01.55.99, +373.60.00.70.50.

Criză de manuale în școlile din Capitală. Municipalitatea cere intervenția autorităților

Început de an școlar, dar fără toate manualele necesare. Această situație se atestă în mai multe școli din R. Moldova. În Chișinău, potrivit direcției generale de învățământ, pentru anul curent sunt prevăzute pentru editare 60 de titluri de manuale școlare, dar la moment doar 44 de titluri de manuale au fost repartizate în instituțiile de învățământ, scrie deschide.md.

Aceste informații au fost oferite de către șeful interimar al Direcției Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, Andrei Pavaloi.

„Avem o insuficiență de manuale școlare, în mod special la disciplinele de: matematică, limbile străine, istoria românilor și cea universală. În acest sens, cei de la Direcția Generală Educaţie, Tineret şi Sport au întreprins măsuri pentru a acoperi deficitul de manuale. Au făcut demersuri către organele competente, precum și către colegii din raioane, acolo unde numărul copiilor este în creștere, pentru a pune la dispoziție manualele lipsă”, a declarat Andrei Pavaloi în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui, autoritățile municipale au reușit să acopere necesitatea de agende pentru copiii claselor primare.

14 suspecți, cu vârste cuprinse între 28 și 56 de ani, implicați într-o schemă specializată în confecționarea actelor false și organizarea migrației ilegale

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, în comun cu procurorii Procuraturii Generale, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane, confecționarea actelor false și organizarea migrației ilegale, anunță Poliția.

Suspecții, 14 la număr cu vârstele cuprinse între 28 și 56 de ani, din   diferite regiuni ale țării, sunt bănuiți că ar fi  perfectat  cărți  de identitate false, precum și alte acte de identitate pretinse a fi eliberate de autoritățile competente ale României pe numele cetățenilor Republicii Moldova, dar și a altor persoane, care nu sunt cetățeni și nici rezidenți ai statelor Uniunii Europene, pentru a permite migranților aflarea pe teritoriul țării de destinație.

Totodată s-a stabilit că, cărțile de identitate românești false confecționate pe teritoriul Republicii Moldova erau vândute contra sumei de 100-250 de euro, în unele cazuri și cu 1800 de euro, pretinse a fi eliberate de autoritățile române. Ulterior acestea erau transmise pe teritoriul Franței, actele de identitate false fiind vândute persoanelor pe numele cărora erau perfectate.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false și organizarea migraţiei ilegale.

Ultimele zile de înscriere în Concursul Notorium Trademark Awards, ediția a 8-a
Articolul anterior