Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” își deschide stagiunea 2021-2022

Filarmonica Națională „S. Lunchevici” invită azi publicul, la Palatul Republicii, la un important eveniment cultural marcat de deschiderea stagiunii concertistice 2021-2022 și Gala Excelenței Muzicale 2021, unde vor fi distinși cei mai activi, devotați și consacrați oameni ai artei muzicale.

Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestării va fi adus un omagiu notorietăților din domeniul muzical printr-un concert vocal-simfonic cu participarea Capelei Corale Academice „Doina”, condusă de Ilona Stepan și a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta dirijorală a lui Mihail Agafița. Vor evolua soliștii Tatiana Costiuc (soprano), Lilia Istratii (mezzo-soprano), Ion Timofti (tenor), Andrei Otean (bariton), anunță Moldpres.

În program – Simfonia nr. 9 de Ludwig van Beethoven, considerată cea mai mare capodoperă a compozitorului și una din cele mai grandioase creații simfonice ale muzicii universale. Beethoven a vorbit lumii despre lume, în felul său aparte de a simți și a gândi, și nu doar în limbaj instrumental, ci și vocal-simfonic. Prin această simfonie, organizatorii vor dărui publicului o doză de optimism și încredere, în aceste vremuri excepționale ce zbuciumă întreaga planetă, și vor reflecta despre pacea, iubirea și înfrățirea omenirii. 

Evenimentul va începe la ora 18.00.

Un grup de 45 de ţări cer Rusiei explicații pentru otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi. Moscova are la dispoziţie 10 zile
Articolul anterior
Confesiunile maestrului Nicolae Botgros după decesul soţiei sale: „Mă apuc să scriu ceva şi nu mi se dă mâna”
Articolul următor
Alte articole interesante