Filip Kirkorov a zburat în Emiratele Arabe Unite și a mers imediat la plajă, unde a făcut o fotografie, pe care a împărtășit-o abonaților săi.
Aflat în vacanță în Dubai, artistul s-a asigurat că obține cea mai reușită fotografie pentru a atrage complimente de la urmăritorii săi virtuali. Fanii i-au urat un sejur plăcut și l-au întrebat cu entuziasm cum reușește să aibă o condiție fizică de invidiat și să se mențină într-o astfel de formă.
Turiștii ruși, însă, aflați în vacanță în Dubai în același timp cu Kirkorov au arătat cum arată cu adevărat artistul în vârstă de 54 de ani.
Artistul se plimbă de-a lungul plajei, îmbrăcat în pantaloni scurți și cu un prosop pe cap. Ceea ce îl dă de gol pe artist este burtica voluminoasă, care din anumite motive nu este vizibilă în imaginile postate pe rețea de Filip Kirkorov însuși.
Klaus Iohannis: Republica Moldova va primi ajutor suplimentar consistent din partea UE
Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului European, care se desfăşoară, timp de două zile, la Bruxelles. În discursul său, liderul de la Cotroceni a transmis un mesaj de susţinere pentru executivul de la Chişinău.
KLAUS IOHANNIS preşedintele României: „Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, un sprijin din partea UE, și acest lucru credem că este foarte important, pentru Moldova, dar și pentru noi și toată Europa, pentru că este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa!”
Consiliul European de primăvară în format extins se desfăşoară în perioada 23-24 de martie. Liderii europeni vor discuta despre cele mai recente evoluții în ceea ce privește războiul din Ucraina și despre sprijinul continuu al Uniunii. În discuţii va fi abordat şi subiectul crizei energetice şi soluţiile pe termen lung privind amortizarea preţurilor la energie.
Moldova importă mai puţine legume turceşti. Autorităţile încurajează fermierii să crească legume autohtone: în ajutor le vin programele de subvenţionare
Republica Moldova importă mai puţine legume turceşti, unele dintre cele mai solicitate pe piaţa internă. Decizia aparţine Guvernului Turciei care a decis limitarea exporturilor în întreaga lume, până în 14 aprilie, pentru a-şi asigura securitatea alimentară. Pentru a nu simţi criza, autorităţile de la Chişinău încurajează fermierii să crească legume autohtone, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare, relatează TVR Moldova.
Turcia este cel mai mare furnizor de fructe şi legume pe piaţa Republicii Moldova. Din cauza cataclismelor de acum două luni, autorităţile turce au decis să reducă exporturile. Autorităţile de la Chişinău spun că nu au primit nicio notificare în acest sens, dar recunosc faptul că importurile de legume au scăzut.
VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: ” Desigur că aceasta se reflectă cumva negativ asupra pieţii interne. Avem o mai mică ofertă de legume pe piaţa internă, doi asta nemijlocit s-ar răsfrânge şi în preţurile de comercializare a produselor de legume. Dar, totodată noi cumva le dăm dreptate colegilor noştri din Turcia cu acţiunea de sistare a exporturilor de legume deoarece înţelegem că este o măsură pentru a asigura securitatea alimentară a ţării.
Scăderea importurilor de legume turceşti nu se simte, însă, în Piaţa Centrală din Chişinău. Cel puţin asta spun comercianţii.
„Piaţa e plină de fructe şi legume şi nu se vede nici un dificit. Acum a apărut castravetele nostru autohton. Preţurile vreau să vă spun că sunt foarte accesibile. Uitaţi-vă ce roşii frumoase cu 35 de lei.”
„S-au ieftinit, au căzut preţul. Nu sunt vânzări şi oamneiii sunt nevoiţi să le dee mai ieftin. Nu a mai afectat nimic.”
Cumpărătorii spun, însă, că preţul legumelor este prea mare şi sunt cumpătaţi la ce şi cât cumpără. „Ne mai reţinem. La unele produse care sunt mai scumpe, aşteptăm sezonul lor deja. – Acum ce aţi luat? – Am luat castraveţi, roşii, dar mai mult pentru poftă.”
„Exagerat de scumpe, cheltui o grămadă de bani nici nu ştiu pe ce. Eu am cheltuit acum o mie de lei pe nişte verdeţuri, legume, fructe şi cam asta.”
Reprezentanţii Ministerului Agrculturii încurajează fermierii să crească legume, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare.
VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: „Din partea ministerului noi acum suntem în plină desfăşurare a lucrărilor pentru difinitivarea a regulamnetelor de subvenţionare pe diferite aspecte. La moment se află în ultima lectură legea cu privire la subvenţionarea în agricultură şi mediu rural, care este îndreptată spre dezvoltara inclusiv a producerii de legume pe teren protejat, sistemelor de irigare, tehnciă şi utilaj agricol.”
Turcia este al patrulea cel mai mare producător de tomate din lume, iar Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi România sunt printre cele mai importante pieţe de desfacere în perioada rece a anului.
Guvernul Republicii Moldova face apel la cetățeni să participe la Ora Pământului
Ora Planetei va fi sărbătorită pe 25 martie. În acest sens, autoritățile fac apel la cetățeni și instituții să oprească curentul pentru o jumătate de oră.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a îndemnat toată lumea să stingă luminile sâmbătă de la 20:30 la 21:00, relatează tv8.md.
„Prin această acțiune, mișcarea globală Ora Pământului își propune să arate că resursele naturale nu sunt inepuizabile, iar împreună putem contribui la conservarea acestor resurse prețioase”, a spus Daniel Vodă.
Potrivit acestuia, instituțiile statului se vor alătura acestei acțiuni și vor stinge luminile din birouri și iluminatul stradal din jurul clădirilor.