Filip Kirkorov ar fi venit să o apere pe Marina Tauber, iar actuala guvernare ”împiedică stabilirea adevărului în dosarul deputatului”

Actuala guvernare împiedică stabilirea adevărului în dosarul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, fapt ce demonstrează că autoritățile se tem de acest adevăr. Este concluzia enunțată de Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber, după ce interpretul rus Filip Kirkorov, unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber, a fost declarat ieri indezirabil în Republica Moldova, pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Colenco, Filip Kirkorov a fost invitat la Chișinău de către avocați, pentru a depune mărturii în dosarul Marinei Tauber. Asta după ce procurorul general Dumitru Robu a declarat că interpretul rus ar fi primit 200 de mii de dolari de la unele persoane, pentru a evolua la concertul din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale, și că Marina Tauber ar avea o legătură cu asta. Artistul a aterizat cu o cursă charter la Chișinău și a aflat că are interdicție de a intra în Moldova.

„Din păcate, nu ne-au putut explica motivele pentru care s-a luat această decizie. Îmi pare rău că poliția noastră de frontieră, după ce a primit indicații de la oficiali de alt nivel, nu au putut să ne explice de ce nu l-au lăsat pe Filip Kirkorov să intre în țară. Cu regret, acest caz fără precedent ridică foarte mari semne de întrebare. Aceasta reprezintă o obstrucție a activității avocaților și stabilirii adevărului și dreptății în cazul Marinei Tauber. Noi avem suficiente dovezi care demonstrează nevinovăția acestei persoane. Una dintre aceste dovezi constă în mărturiile lui Filip Kirkorov despre acea sumă de 200 de mii de dolari. În alte documente sunt scrise alte sume. În condițiile în care autoritățile moldovenești au împiedicat stabilirea adevărului, au împiedicat accesul avocaților la client, demonstrează faptul că acest guvern se teme de adevăr”, a declarat Colenco.

Prin urmare, avocatul Aureliu Colenco susține că vor fi prezentate public toate probele pentru a demonstra nevinovăția Marinei Tauber.

„Vom alege tactica noastră și în decurs de o zi sau două mass-media va primi de la noi toate informațiile pe care am vrut să le oferim, vom vorbi în fața tuturor locuitorilor Republicii Moldova despre nevinovăția Marinei Tauber. Dosarul ei, care este cusut cu ață albă, s-a bazat pe niște speculații și discuții pe undeva. Autorităților le este foarte frică să stabilească adevărul, au mediatizat foarte puternic acest proces, au făcut din Marina Tauber un diavol în fustă pentru Republica Moldova și prin asemenea nihilism juridic polițienesc au arătat slăbiciunea, chiar și în fața avocaților”, a conchis Colenco.

Rușii anunță că reduc dimensiunile paradelor de Ziua Victoriei de frica „atacurilor ucrainenilor”

Mai multe orașe din Rusia au anunțat că vor reduce anvergura paradelor și ceremoniilor cu ocazia Zilei Victoriei în data de 9 mai, relatează BBC. Autoritățile ruse au motivat decizia spunând că există riscuri de securitate și posibilitatea unor „atacuri ale forțelor pro-ucrainene”. În ultimele săptămâni, în Rusia au avut loc mai multe explozii și incendii, acestea fiind folosite de Kremlin pentru a justifica reducerea dimensiunilor ceremoniilor, transmite Digi24.

Putin a mutat parada militară de Ziua Victoriei, anulată la 9 mai, pe 24  iunie – NewsMaker

Unii analiști spun, însă, că regimului criminal de la Moscova îi este teamă de posibile mișcări de protest împotriva invaziei sale din Ucraina și crede că opozanții săi ar putea să folosească ceremoniile de Ziua Victoriei ca moment prielnic pentru proteste. Paradele militară de anvergură și ceremoniile pompoase de Ziua Victoriei sunt ceva obișnuit în Rusia lui Putin.

Pe 9 mai se celebrează victoria Aliaților împotriva Germaniei Naziste. Unul dintre cele mai ușor de recunoscut evenimente din această perioadă în Rusia este Procesiunea Regimentului Nemuritor, în care oameni din toată țară merg în marș prin orașe ținând în mâini portrete ale rudelor lor care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

Anul trecut, inclusiv dictatorul de la Moscova, Vladimir Putin, a deschis o astfel de procesiune în Piața Roșie din Moscova, având în mână o fotografie a tatălui său în uniformă.

Regimul de la Kremlin se teme mai mult de lezarea propriei imagini decât de „atacuri teroriste ipotetice”

Totuși, în acest an, aceste evenimente se vor desfășura „în alt format, din motive de securitate”, a anunțat Elena Țunaieva, o organizatoare a acestor marșuri. Unii comentatori au subliniat că aceste marșuri ar putea să evidențieze numărul uriaș de ruși morți în Ucraina și să arate astfel dimensiunea dezastrului provocat de Putin.

Dmitri Kolezev, jurnalist  și editor la un site de știri anti-regim, aflat, în prezent, în exil, spune că dacă procesiunea nu ar fi fost anulată oamenii „ar fi venit în mod sigur cu portrete ale celor care au murit în Ucraina, iar numărul de fotografii recente ar fi fost deprimant de mare”.

Viktor Mucinik, fost redactor șef al unui post de televiziune din Siberia, și el în exil, spune că statul rus este „extrem de paranoic” și mai degrabă îngrijorat de propria imagine, nu de „atacuri teroriste ipotetice”.

El a mai spus că Kremlinul se teme că procesiunea va fi plină de portrete nu ale celor care au murit acum 80 de ani, ci ale celor care au murit anul trecut. În același timp, parada militară din Piața Roșie a Moscovei, la care participă în mod tradițional și Putin nu va mai fi deschisă publicului.

Două fetițe au fost înjunghiate de un bărbat într-o şcoală din Berlin

Două fetiţe, de 7 şi respectiv 8 ani, au fost înjunghiate la o şcoala evanghelică dintr-un cartier al Berlinului, de un bărbat care a fost arestat, relatează cotidianul Bild, citat de news.ro și Digi24.ro.

Una dintre victime este în stare critică, iar cealaltă are răni grave. Ambele fetiţe au fost transportate la spital cu un elicopter.

Potrivit primelor informaţii, numeroşi copii care au asistat la acest act au fost traumatizaţi.

După ora locală 17:00, copiii au fost conduşi afară din şcoală.

Mulţi dintre ei plângeau, la fel şi părinţii, care i-au luat în braţe şi au plâns de uşurare.

Autorul atacului a fost arestat şi arma crimei confiscată. Potrivit informaţiilor Bild, este vorba despre un adult. Se pare că făptaşul aştepta la faţa locului şi s-a lăsat arestat de poliţiştii care au sosit.

Conform primelor informaţii, autorul ar fi bolnav mintal şi nu avea nicio legătură cu victimele.

O brigadă de omucideri investighează incidentul, care s-a petrecut în aceeaşi zi în care la Belgrad, în capitala Serbiei, un elev de 14 ani a luat arma tatălui şi a ucis opt copii şi un paznic al şcolii unde învăţa. Primarul districtului Neukölln, Martin Hikel, s-a declarat şocat şi „profund îndurerat” după atacul asupra celor două eleve de vârste mici.

„Pentru moment, gândurile mele se îndreaptă către cei doi copii răniţi şi către cei mulţi care au fost nevoiţi să asiste la ceea ce s-a întâmplat”, a scris politicianul SPD pe Facebook.

Bombardamente în Herson: 21 de oameni uciși și 48 sunt răniți

În urma bombardamentelor masive ale armatei ruse asupra orașului Herson și a regiunii, astăzi, 3 mai, 21 de oameni au murit, alții 48 sunt răniți, a anunțat președintele ucrainean pe canalul său de Telegram, transmite Unian.net

Херсон, обстрел,  прилеты, попадания, ракетный обстрел, ракетный удар,

Zelenski a subliniat că întreaga lume trebuie să cunoască despre aceasta.

„Gara feroviară, trecerea subterană, casa, magazinul de materiale de construcții, supermarket de produse alimentare, stația de alimentare – știți ce este comun între aceste locuri? Urma de sânge, lăsata de Rusia și munițiile sale, omorând oameni pașnici în Herson și regiunea Herson”, a subliniat Zelenski.

Președintele Ucrainei a exprimat condoleanțe rudelor care și-au pierdut oameni apropiați în atacurile rusești și a promis că cei vinovați nu vor fi uitați. Zelenski a declarat că Ucraina va învinge în acest război și criminalii vor fi trași la răspundere.

Potrivit şefului administraţiei militare locale, Oleksandr Prokudin, „Herson este în continuare sub focul artileriei ruse”, transmite Agerpres.

Oraşul Herson, ce fusese ocupat timp de mai multe luni în 2022 de trupele Moscovei, a fost eliberat în noiembrie anul trecut, în urma unei contraofensive reuşite a Kievului în regiune.

De atunci, Herson este vizat cu regularitate de bombardamente, armata rusă fiind situată pe malul celălalt al râului Nipru, care constituie o linie a frontului naturală.

Prokudin a anunţat anterior miercuri o interdicţie de circulaţie la Herson, începând de vineri seara şi timp de 58 de ore, într-un moment în care Kievul susţine că îşi încheie pregătirile pentru o contraofensivă de amploare.

Rusia ocupă în continuare aproape 20% din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Țara noastră ar putea fi conectată la rețeaua transeuropeană de transport a UE
Articolul anterior
Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania. Artista riscă 8 ani de închisoare
Articolul următor