Filip Kirkorov poate vizita Republica Moldova

Reprezentanții Poliției de Frontieră nu sunt de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău, care a anulat interdicția de intrare în țară pentru artistul rus Filip Kirkorov, și o va ataca la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, decizia de neautorizare a trecerii frontierei de stat emisă în privința reclamantului este una legală și emisă în strictă conformitate cu cadrul normativ, transmite zdg.md.

Pe data de 3 iunie, instanța judecătorească din Chișinău a anulat decizia Poliției de Frontieră din R. Moldova, prin care a fost interzisă intrarea în țara noastră a cântărețului rus Filip Kirkorov. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

De menționat că, pe data de 29 iulie 2022, interpretul rus Filip Kirkorov a venit la Chișinău, însă a făcut cale întoarsă.

„În Aeroportul Internațional Chișinău, în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, a anunțat atunci Poliția de Frontieră.

Dorești să deschizi o creșă de tip familial? Programul nostru îți oferă mentoratul și finanțarea de care ai nevoie – până la 50 000 MDL

Termen de aplicare extins: 24 iunie 2024, ora 23:59.

Ai visat vreodată să ai propriul mic univers de bucurie și zâmbete copilărești, un loc unde fiecare zi aduce o nouă aventură în învățarea și creșterea celor mici? Ei bine, visul tău poate deveni realitate. Centrul pentru Dezvoltare Personală (CPD) în parteneriat cu Street Child și UBS Optimus Foundation lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial (creșe de tip familial).

Acest program ambițios este gândit să te ghideze pas cu pas în parcursul de la vis la realitate, începând cu informarea completă privind legislația în vigoare și până la lansarea propriu-zisă a creșei. Vei primi instruirea necesară pentru a naviga prin procesul de înregistrare, pentru a organiza și echipa corespunzător spațiul de îngrijire și pentru a te asigura că facilitățile oferite de tine sunt la standardele dorite.

Iar pentru că dorim să te susținem nu doar cu informații, programul nostru include și un suport financiar considerabil. Fiecare participant/ă selectat/ă va primi echipamente esențiale, de la paturi confortabile și scaune de masă, până la truse medicale, jucării educative și cărți, toate în valoare de până la 50 000 MDL pentru a deschide una dintre cele 19 creșe de tip familial pe care le vizăm.

Nu îți face griji pentru cheltuielile suplimentare – toate costurile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea serviciului de îngrijire vor fi rambursate. Ceea ce cerem în schimb este timpul și dedicarea ta. Urmează 6 luni intensive în care împreună cu tine vom lucra la realizarea visului tău. Mai jos vezi etapele programului nostru de suport. 
Serviciile alternative de îngrijire de tip familial sunt concepute să fie acordate într-un cadru intim și personalizat, direct la domiciliul îngrijitorilor, limitate la un număr maxim de cinci copii. Acest aspect asigură o îngrijire focalizată și o atenție sporită pentru fiecare micuț, creând un mediu familial, sigur și stimulativ pentru dezvoltarea lor.

Pentru cei/cele interesați/te să contribuie la acest efort și să se alăture programului nostru, vă încurajăm să vă înregistrați utilizând linkul de înregistrare AICI (Ro) formularul în limba rusă AICI) și să începeți drumul către a deveni un prestator/prestatoare de servicii de îngrijire de excepție. Termen extins: 24 iunie

Dacă ai visat vreodată să contribui activ la comunitatea ta prin deschiderea unei creșe, aceasta este ocazia ta. Nu rata această oportunitate unică de a aduce schimbare și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Te așteptăm în program!

Pentru detalii, contactează-ne: cpd@progen.md

_____________________

Acest apel are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către #CPD, cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.

Un fulger a lovit o conductă de gaz la Slobozia

La un pas de nenorocire. În timpul furtunilor din ultimele zile, un fulger a lovit într-o conductă de gaz dintr-o gospodărie din Slobozia, scrie stiripesurse.md.

Norocul gospodarilor a fost că o vecină a văzut totul  și a anunțat repede serviciile responsabile din regiune. Femeia le-a spus salvatorilor că văzut o lumină puternică în timpul furtunii după care – gazul arzând din conductă. Flacăra a ajuns la acoperișul casei, care s-a aprins.

Din fericire, în acel moment, stăpânii nu erau acasă și nimeni nu a avut de suferit. Conducta avariată a fost sigilată, iar incendiul – stins în timp util.

Deputații lui Șor nu au voie să se prezinte la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului

Deputații afiliați penalului fugar Ilan Șor, nu mai au voie să participe la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului, scrie stirileprotv.ro.

Decizia a fost anunțată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, după cei șapte legislatori au blocat tribuna centrală, au bătut cu pumnii și pixurile în masă.

Înainte de a le fi aplicată sancțiunea, celor șapte legislatori li s-a solicitat, în repetate rânduri, să deblocheze tribuna. Este vorba despre deputații Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi.

„V-am făcut avertisment, v-am chemat la ordine și acuma vă somăm! Suntem în situația de a vă interzice participarea la ședințele plenare”, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, după pauza de 30 de minute.

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu din Capitală
Articolul anterior
Primăriile vor putea arenda suprafețele neprelucrate timp de doi ani
Articolul următor