Filmul “Prometheus”, criticat de Vatican

Pelicula “Prometheus”regizată de Ridley Scott, alături de „The Da Vinci Code” și „Avatar” a intrat în categoria filmelor criticate de Vatican.

Ziarul “L’Osservatore Romano” al Vaticanului, a atacat aspru pelicula Prometeus care îi are în rolurile principale pe Michael Fassbender, Noomi Rapace și Charlize Theron.Modulîn care a fost prezentat originea omenirii și sugestia că „sfidarea zeilor este o idee rea”, a fost cauza care a generat astfel de reacții negative.

“Prometheus”a fost lansat în Italia abia pe 14 septembrie, chiar dacă premiera mondială a avut locîn luna iunie. De la lansare, filmul, în regia lui Ridley Scott, a făcutîncasări globale de 398 de milioane de dolari (cu un buget de 130 de milioane de dolari).

Ziarul din Vatican susține că: „filmul tratează prost întrebările delicate generate de eterna bătălieîntre bine și răuîntr-o altăîncercare de a alerga dupa secretul imortalității”. Acest ziar a mai subliniat faptul că aventura echipajului de pe Prometheus ar trebui „să simbolizeze căutarea supranaturalului” referindu-se la eroul original din mitologia greacă despre care se spune ca a creat omul din tărână.

“Prometheus” a fost unul dintre cele mai aștepte filme science-fiction al anului 2012. El dezvăluie aventurile unui grup de cercetători care se îndreaptă spre un colțîndepărtat al Universului, pentru a da acolo de urma misterioșilor Ingineri, o rasă superevoluată care, după toate indiciile, ar fi cei care au creat specia umană sau ADN-ul uman.

Reflectarea acestei noi specii de extratereștri pe care Ridley Scott o aduce pe marile ecrane a provocat adevarate dezbateri printre cinefiliiși impătimiții genului SF. Pelicula va avea parte și de o continuare ce va fi lansatăîn 2014-2015.

Sursa: hollywood reporter.com

Vezi cine a luat Premiile Emmy 2012
Articolul anterior
Vezi cine a făcut-o să plângă pe Nicole Scherzinger
Articolul următor
Alte articole interesante