Foamete mare în Brazilia. Oamenii scotocesc prin oase pentru a face mâncare

Mai multe fotografii sfâşietoare cu brazilieni săraci care scotocesc într-o grămadă de carcase de animale, căutând hrană, au creat indignare pe reţelele de socializare din întreaga lume.

Foamete mare în Brazilia: Oamenii scotocesc printre oase de animaleFoto: Crop video extra-globo.com

Imaginile scot la iveală o criză a foametei care afectează cea mai populată ţară din America Latină.

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul Domingos Peixoto, arată un grup de persoane căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele şi oasele aruncate de la o fabrică unde se produce hrană pentru animale de companie, scrie The Guardian.

„Îmi vine să plâng”, a spus şoferul camionului reporterului Rafael Nascimento de Souza, care a realizat materialul împreună cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra.

„Înainte, oamenii veneau să ceară oase pentru câinii lor. Acum, ei cer oase pentru a face mâncare”, a adăugat şoferul.

Pozele, care au fost publicate sub titlul „Brazilia 2021: durerea foametei”, au stârnit furie pe reţelele de socializare.

„Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc”

Reporterul De Souza a povestit că a îndemnat o femeie să nu consume carne aruncată, dar ea i-a răspuns: „Tinere, fie mâncăm asta, fie murim de foame”.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară.

Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a protesta față de criza socială și foametea pe care mulţi o pun pe seama preşedintelui Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la pandemia de COVID a fost condamnat la nivel internaţional.

Victorie pentru Sheriff Tiraspol în fața echipei Milsami Orhei. Scor 1-0
Articolul anterior
Crește numărul elevilor din Chișinău infectați cu noul Coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante