Focar de Coronavirus la primăria din satul Larga, raionul Briceni

Primăria și Centrul Comunitar din satul Larga Briceni au intrat în carantină pentru 14 zile, după ce mai multe persoane s-au infectat cu virusul Covid-19.

separator

Informația a fost confirmată de secretarul primăriei Larga, Ghenadie Zeliznîi, pentru jurnal.md. Potrivit lui, cinci angajați ai primăriei au făcut deja testul.

S-a dovedit că este infectat primarul și un asistent social. Se presupune că infecția inițial a pornit de la un lucrător medical angajat la spitalul din Briceni, originar din Larga, care și-a infectat soțul, iar de acolo virusul a ajuns la un angajat al Centrului comunitar. Ulterior s-a infectat directoarea instituției și soția primarului, care activează în același Centru.

Asistentul social al Primăriei este spitalizat, iar primarul de Larga primește tratament la domiciliu.

Primarul Radu Urechean a informat că este asimptomatic. Nu are febră, dar în același timp este îngrijorat de prezența virusului în organism.

„Soția este în spital, la Chișinău. În cazul ei infecția se manifestă mai agresiv. Are tot spectrul de simptome caracteristice acestui virus. În cazul meu, iau medicamente antivirale, ceaiuri, dar nu am nici un simptom. Totuși, nu-i de jucat cu acest virus. Ne-am ferit să nu ne molipsim de la persoane venite de peste hotare, dar el ne-a găsit aici acasă”, s-a arătat îngrijorat primarul.

În satul Larga, potrivit responsabililor de la primărie au fost înregistrate zece cazuri de infectare cu Covid-19.

Încă un medic, din Fălești, a murit de Covid-19
Articolul anterior
Statele Unite ale Americii sărbătoresc astăzi 244 de ani de independență
Articolul următor
Alte articole interesante