Focarul de Covid-19 de la spitalul ,,Sfânta Treime” din Chișinău, s-a extins

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, a confirmat că, în Spitalul Clinic Municipal ,,Sfânta treime”, sunt înregistrate multiple cazuri de infectare a lucrătorilor medicali. Cel puțin 10 cadre medicale ar fi infectate, potrivit unor surse din interiorul instituției.

separator

„Este adevărat că la IMSP Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime sunt înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire, atât în rândul lucrătorilor medicali, cât și în rândul personalului auxiliar din această instituție.

Fiind o instituție specifică în municipiul Chișinău, aici vin mai multe persoane ale străzii, care se internează în secția de Toxicologie și nu au un statut clar. Au fost cazuri când oamenii străzii au fost importatorii virusului în instituție. În al doilea rând, aici sunt secții cu profil Pneumonii și pacienții vin din tot municipiul Chișinău. Aici se internează pacienți cu altă patologie și prin coincidență face și infecția COVID-19”, a declarat Nicolae Furtună.

Un grup de lucrători medicali de la IMSP Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime a făcut o sesizare către portalul Anticoruptie.md, în care au scris despre un focar de infecție din cadrul instituției și că administrația ar refuza să facă teste la COVID-19. Medicii spun că ar fi cel puțin 10 persoane confirmate pozitiv la infecția cu coronavirus, între care 4 medici, 4 asistenți medicali și 2 infirmiere.

Raportul săptămânal al MSMPS arată că până în prezent, 2.348 de lucrători medicali s-au infecatat cu COVID-19, dintre care 621 de medici, 1.049 de asistenți medicali, 484 de infirmieri și 194 de persoane.

Adela Popescu a dezvăluit ce diagnostic i-au pus medicii după ce a fost internată de urgență
Articolul anterior
Cum va circula transportul public din Chișinău în acest weekend?
Articolul următor
Alte articole interesante