Focar de Covid-19 la Bălți. O întreprindere cu 721 de muncitori intră în carantină

Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți a aprobat prin vot unanim instituirea regimului de carantină la Întreprinderea cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL. Regimul de carantină începe în data de 27 mai și se finalizează pe 9 iunie.

separator
Cererea de a închide în carantină fabrica de confecții „Maxmanserv” a venit din partea Centrului municipal de sănătate publică, după ce timp de două săptămâni aici au fost infectați 13 angajaţi, iar încă trei sunt suspecţi şi aşteaptă confirmare. La rândul lor, aceştia au intrat în contact cu 97 de colegi, iar în total la întreprindere lucrează 721 de persoane.

Pe perioada sistării activităţii Întreprinderii cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL:

-toate persoanele contactate din rândul angajaţilor Întreprinderii cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL se vor plasa în regim de autoizolare la domiciliu;

-IMSP Centrul Medicilor de Famile Municipal Bălţi va asigura supravegherea medicală a persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu de către medicii de familie;

-Centrul de Sănătate Publică Bălţi şi Inspectoratul de Poliţie Bălţi vor asigura controlul asupra respectării regimului de carantină la Întreprinderea cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL şi regimului de autoizolare la domiciliu a angajaţilor întreprinderii cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL;

-raporturile de muncă dintre angajaţii Întreprinderii cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL neincluşi în lista contacţilor şi angajator, pe perioada sistării activităţii întreprinderii, vor fi stabilite conform clauzelor contractelor individuale de muncă şi prevederilor Codului muncii al Republicii Moldova;

-Administraţia Întreprinderii cu Capital Străin „Maxmanserv” SRL va elabora un plan de măsuri pentru lichidarea focarului de infecţie, care va fi coordonat cu Centrul de Sănătate Publică Bălţi, cu prezentarea lui ulterioară spre aprobare Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălţi.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la moment, în municipiul Bălţi sunt confirmate 289 de cazuri de COVID-19, 16 decese şi 101 cazuri recuperate. Sub supraveghere medicală se află 4 013 persoane.

sursa: www.diez.md

Ultima oră! Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul PAS la alegerile pentru Primăria Chișinău

Fostul premier Natalia Gavrilița este unul dintre posibilii candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de primar al Capitalei. Declarația a fost făcută în această seară de ex-premier în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Premierul Natalia Gavrilita în prima vizită oficială la UE, Bruxelles, 27 septembrie 2021.

Fostul premier a mai menționat că la moment se discută mai multe posibile candidaturi.

„Discutăm împreună cu colegii, avem mai mai multe persoane care ar fi potrivite pentru a exercita această funcție. Sunt convinsă că avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decât se face acum în Chișinău. Am discutat despre mai multe candidaturi”, a spus Gavrilița.

Amintim că alegerile locale vor avea loc în această toamnă. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, scrutinul ar putea avea loc în ultima duminică din luna octombrie sau prima din noiembrie.

Ucraina anunță că trupele ruse s-au retras din Nova Kahovka, regiunea Herson

Din 22 martie, toate unitățile armatei ruse, care erau staționate în Nova Kahovka, regiunea Herson, au părăsit orașul, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu este clar dacă ucrainenii au preluat controlul asupra orașului.

Anterior, armata rusă a „confiscat” populației civile cantități mari de echipamente de uz casnic și electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și telefoane mobile, scrie tv8.md, conform Unian.

Bahmut rămâne epicentrul celor mai aprige lupte din est. În același timp, armata rusă crește presiunea asupra Avdiivka.

Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE: Declarația adoptată în Parlamentul European

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova a adoptat, pe 23 martie, o declarație prin care cere mai mult sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, potrivit căruia s-a solicitat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări, dar și regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Moldova, scrie tv8.md.

Situația din Republica Moldova va fi discutată în Parlamentul European

Prin declarația adoptată, se mai cere „unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene”, „mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova”.

De asemenea, Comitetul vrea liberalizarea totală a comerțului UE Moldova, creșterea sprijinului financiar european pentru țara noastră și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Am co-prezidat astăzi o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova. Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene, și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Un microbuz plin cu muncitori români s-a răsturnat în Olanda. Sunt mai mulți morți și răniți
Articolul anterior
Informație pentru călători. Iată când vor deschide frontierele pentru turiști diferite țări ale lumii!
Articolul următor