Focare alarmante de Covid-19 în două localități din Cahul

În Cahul, se agravează situaţia epidemiologică prin răspândirea infecţiei Covid-19. Numărul celor care contractează virusul creşte, iar în două localităţi au fost depistate chiar focare de infecţie.

Între timp, medicii îndeamnă cetăţenii să respecte măsurile antiepidemice şi să se imunizeze împotriva Covid-19.

„Din păcate, situaţia epidemiologică este în agravare. Dacă în ultimele săptămâni ale lunii iunie înregistram două-trei cazuri, atunci în prima săptămână din iulie avem şapte-nouă cazuri de infecţie.

Aceasta nu este nimic altceva decât relaxarea populaţiei, care ignoră toate cerinţele şi sfaturile medicilor referitor la purtarea măştii, respectarea distanţei”, a declarat medicul epidemiolog al raionului, Nicolae Gaisan.

Potrivit epidemiologului, în două localităţi din raion au fost înregistrate focare de infecţie. Este vorba de oraşul Cahul şi satul Găvănoasa.

„Oamenii s-au întrunit şi aveau diferite sărbători. În Găvănoasa – cumetrie, în Cahul – plecarea unei persoane peste hotare. Fiind o persoană infectată, în scurt timp a infectat şi pe ceilalţi.”

În context, Nicolae Gaisan a îndemnat populaţia să respecte măsurile impuse de autorităţi în vederea stopării răspândirii infecţiei, între care păstrarea distanţei şi purtarea măştii.

Totodată, epidemiologul din Cahul a îndemnat cetăţenii să se vaccineze împotriva virusului Covid-19.

sursa: www.trm.md

Ultima oră! Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul PAS la alegerile pentru Primăria Chișinău

Fostul premier Natalia Gavrilița este unul dintre posibilii candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de primar al Capitalei. Declarația a fost făcută în această seară de ex-premier în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Premierul Natalia Gavrilita în prima vizită oficială la UE, Bruxelles, 27 septembrie 2021.

Fostul premier a mai menționat că la moment se discută mai multe posibile candidaturi.

„Discutăm împreună cu colegii, avem mai mai multe persoane care ar fi potrivite pentru a exercita această funcție. Sunt convinsă că avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decât se face acum în Chișinău. Am discutat despre mai multe candidaturi”, a spus Gavrilița.

Amintim că alegerile locale vor avea loc în această toamnă. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, scrutinul ar putea avea loc în ultima duminică din luna octombrie sau prima din noiembrie.

Ucraina anunță că trupele ruse s-au retras din Nova Kahovka, regiunea Herson

Din 22 martie, toate unitățile armatei ruse, care erau staționate în Nova Kahovka, regiunea Herson, au părăsit orașul, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Nu este clar dacă ucrainenii au preluat controlul asupra orașului.

Anterior, armata rusă a „confiscat” populației civile cantități mari de echipamente de uz casnic și electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și telefoane mobile, scrie tv8.md, conform Unian.

Bahmut rămâne epicentrul celor mai aprige lupte din est. În același timp, armata rusă crește presiunea asupra Avdiivka.

Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE: Declarația adoptată în Parlamentul European

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova a adoptat, pe 23 martie, o declarație prin care cere mai mult sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, potrivit căruia s-a solicitat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări, dar și regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Moldova, scrie tv8.md.

Situația din Republica Moldova va fi discutată în Parlamentul European

Prin declarația adoptată, se mai cere „unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene”, „mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova”.

De asemenea, Comitetul vrea liberalizarea totală a comerțului UE Moldova, creșterea sprijinului financiar european pentru țara noastră și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Am co-prezidat astăzi o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova. Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene, și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

SUA donează Moldovei 500.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson
Articolul anterior
#sfatuldeslăbit: Primele alimente la care trebuie să renunți când vrei să slăbești
Articolul următor