Focare alarmante de Covid-19 în două localități din Cahul

În Cahul, se agravează situaţia epidemiologică prin răspândirea infecţiei Covid-19. Numărul celor care contractează virusul creşte, iar în două localităţi au fost depistate chiar focare de infecţie.

Între timp, medicii îndeamnă cetăţenii să respecte măsurile antiepidemice şi să se imunizeze împotriva Covid-19.

„Din păcate, situaţia epidemiologică este în agravare. Dacă în ultimele săptămâni ale lunii iunie înregistram două-trei cazuri, atunci în prima săptămână din iulie avem şapte-nouă cazuri de infecţie.

Aceasta nu este nimic altceva decât relaxarea populaţiei, care ignoră toate cerinţele şi sfaturile medicilor referitor la purtarea măştii, respectarea distanţei”, a declarat medicul epidemiolog al raionului, Nicolae Gaisan.

Potrivit epidemiologului, în două localităţi din raion au fost înregistrate focare de infecţie. Este vorba de oraşul Cahul şi satul Găvănoasa.

„Oamenii s-au întrunit şi aveau diferite sărbători. În Găvănoasa – cumetrie, în Cahul – plecarea unei persoane peste hotare. Fiind o persoană infectată, în scurt timp a infectat şi pe ceilalţi.”

În context, Nicolae Gaisan a îndemnat populaţia să respecte măsurile impuse de autorităţi în vederea stopării răspândirii infecţiei, între care păstrarea distanţei şi purtarea măştii.

Totodată, epidemiologul din Cahul a îndemnat cetăţenii să se vaccineze împotriva virusului Covid-19.

sursa: www.trm.md

SUA donează Moldovei 500.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson
Articolul anterior
#sfatuldeslăbit: Primele alimente la care trebuie să renunți când vrei să slăbești
Articolul următor
Alte articole interesante