A fost emis un nou cod galben de caniculă!

Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă, valabil pentru perioada 21-23.06.2019.

separator

În acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C. Prin urmare, vom avea parte de un weekend fierbinte, așa că ar fi bine să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja de caniculă.

Mandatul de arestare împotriva lui Putin nu va expira după încheierea războiului din Ucraina

Mandatul de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin nu va expira atunci când războiul din Ucraina se va încheia, a declarat luni procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, potrivit The Guardian.

ICC judges issue arrest warrant for Putin, accuse leader of war crimes

„Nu există un termen de prescripție pentru crimele de război. Acesta este unul dintre principiile de la Nürnberg, iar indivizii – oriunde s-ar afla în lume – trebuie să realizeze că legea este prezentă și că există responsabilități care vin odată cu autoritatea”, a declarat Khan pentru BBC.

Mandatul de arestare pentru Putin și pentru comisarul său pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, va rămâne pentru tot restul vieții lor „dacă nu se vor prezenta în fața judecătorilor independenți ai tribunalului și dacă judecătorii, pe fond, vor decide să respingă un caz”, a spus el.

Khan a participat luni la o întâlnire a miniștrilor de justiție pentru a cere bani suplimentari pentru a urmări crimele de război rusești în Ucraina, inclusiv potențiala urmărire penală a lui Putin pentru că a ordonat răpirea copiilor ucraineni.

„Este într-adevăr o ocazie foarte tristă și o ocazie foarte sumbră că, pentru prima dată, judecătorii curții penale internaționale, ai oricărei instanțe, au considerat că este necesar să emită mandate împotriva unui lider și a unor înalți oficiali de stat dintr-un membru permanent al consiliul de securitate (ONU)”, a afirmat acesta.

Un complet de judecători a convenit vineri că există „motive rezonabile” pentru a crede că Putin și comisarul său pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova, poartă responsabilitatea pentru „deportarea ilegală” a copiilor ucraineni .

Într-o declarație de vineri, Khan a spus că incidentele identificate de biroul său au inclus „deportarea a sute de copii luați din orfelinate și centre de îngrijire a copiilor”.

Mulți dintre copii au fost puși spre adopție în Rusia , a spus el, adăugând că Putin a emis un decret prin care se accelerează acordarea cetățeniei ruse copiilor, făcându-i mai ușor de adoptat.

„Zic să repatriezi copiii, să înapoiezi copiii, să reunești copiii. Dacă există vreo aparență de adevăr în afirmațiile că acest lucru este de dragul copiilor, în loc să le oferiți un pașaport străin, returnați-i în țările de naționalitate”, a afirmat Khan, luni, la Londra.

Selena Gomez a devenit prima femeie care a ajuns la 400 de milioane de următori pe Instagram

Selena Gomez a devenit și cea mai urmărită femeie de pe Instagram. Pe contul ei de pe rețeaua de socializare, aceasta a înregistrat 400 de milioane de urmăritori, reușind să o lase în urmă pe Kylie Jenner, la doar câteva luni de când a detronat-o. 

Selena Gomez 2023 Golden Globes

Selena a crescut și s-a maturizat pe platourile de filmare sau pe scenă, reușind să ajungă cunoscută în toată lumea. În prezent se bucură de o popularitate uriașă în mediul online, reușind să devină cea mai urmărită femeie de pe Instagram. Artista a strâns o comunitate de 400 de milioane de persoane.

Anterior, cea mai urmărită femei a fost Kylie Jenner, una dintre moștenitoarele imperiului Kardashian-Jenner. Kylie a început să piardă din urmăritori în urma unui scandal produs în mediul online, după ce fanii au acuzat-o pe tânăra miliardară că a râs de Selena Gomez împreună cu Hailey Bieber. 

Deși o urmăresc milioane de fani în online, Selena a declarat recent pentru Vanity Fair că s-a retras de pe rețelele sociale și are doar TikTok pe telefon. Vedeta a adăugat că a fost rănită de comentariile „răutăcioase” ale trolilor și, de asemenea, a considerat că folosirea în exces a platformelor este o „pierdere de timp”.

„Oamenii mă pot numi urâtă sau proastă, nu mă interesează. Dar acești oameni nu se opresc doar aici, scriu paragrafe lungi, pline de răutate. Aș plânge constant. Aveam des stări de anxietate… nu mai puteam. Mi-am dat seama că e o pierdere de timp. Există și lucruri minunate când vorbim despre aceste platforme de socializare – conectarea cu fanii, să văd cât de fericiți și entuziasmați sunt. Dar, acum, de obicei, totul este filtrat pentru mine. Am creat un sistem. Tot ceea ce creez, trimit asistentului meu care se ocupă să le posteze. În ceea ce privește comentariile, echipa mea lucrează la acest capitol pentru soluții încurajatoare.”

Selena Gomez, declarații despre viața ei

Selena Gomez, celebra cântăreață în vârstă de 29 de ani, se bucură de un succes răsunător și are milioane de dolari în conturi, însă sacrificiile pe care a fost nevoită să le facă de-a lungul timpului și-au pus amprenta asupra ei.Artista a început să lucreze la vârsta de șapte ani, iar trei ani mai târziu este protagonista show-ului ”Barney &Friends”. Astfel, ea a fost nevoită să poarte machiaj încă de la o vârstă fragedă, iar efectele acestuia nu s-au văzut doar asupra chipului ei, ci și asupra sănătății mentale, după cum a mărturisit aceasta.

”Am folosit produse de machiaj încă de la șapte ani. Cred că acest lucru m-a cam distrus.”, a spus Selena Gomez pentru Elle.

Selena Gomez, în vârstă de 29 de ani, a jucat în ”Barney & Friends” în perioads 2002-2004. Doi ani mai târziu, la doar 14 ani, ea era star în show-uri precum The Suite Life of Zack & Cody. De asemenea, în perioada 2007-2008, ea a jucat în Hannah Montana, alături de Miley Cyrus. Din 2007, până în 2012, actrița a apărut în ”Wizards Of Waverly Place”.

”Eram tânără și lucram. Aveam specialiști care îmi făceau machiajul și puteam să arăt într-o clipă ca la 25 de ani, deși aveam 16. A fost o nebunie.”, a mai spus actrița, care a precizat că acest lucru a i-a afectat sănătatea mentală și mult timp s-a întrebat dacă este sau nu frumoasă. ”Apoi am început să mă gândesc că arăt mult prea tânără. Și am fost tentată să încerc mai mult. Am început și să am întrebări cu privire la frumusețea mea, dacă sunt frumoasă ori nu. ”, a mai mărturisit ea.

”Am fost o victimă, am vrut să-mi schimb fața și să fac lucruri doar pentru că erau în tendințe la acel moment.”, a mai precizat ea, potrivit Daily Mail. 

sursa: www.peroz.ro

Cinci copii dintr-o familie s-au stins pe loc într-un accident violent. Șoferul de 16 ani a intrat cu mașina într-un copac

Cinci copii, cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, au murit într-un accident violent, în New York, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un copac și apoi a luat foc, potrivit New York Post.

politie

Mașina era condusă de un adolescent de 16 ani, care, la un moment dat, a pierdut controlul volanului, s-a izbit violent de un copac și a luat foc. Toți copiii din mașină erau rude și se îndreptau spre casă.

În urma impactului devastator, au murit șoferul de 16 ani, alți trei băieți și o fată, au declarat autoritățile.

Singurul supraviețuitor al accidentului este un copil de 9 ani, care a reușit să iasă singur din mașină, fiind transportat ulterior la Centrul Medical Westchester pentru îngrijiri medicale. Micuțul era în stare stabilă.

Este posibil ca șoferul să fi adormit la volan, conform informațiilor din presă. 

„Șase copii se aflau în mașină, însă doar unul a supraviețuit. Durerea pe care o simțim nu poate fi exprimată în cuvinte. Nu am vrea să se întâmple asta nimănu”, a spus Billips, unul dintre tați.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui accident.

Din toamnă ar putea fi lansată aplicația GPS pentru transportul public din municipiul Chișinău
Articolul anterior
La o grădiniță din Capitală s-a deschis primul bazin de înot
Articolul următor