A fost instituită linia fierbinte pentru apropiații victimelor accidentului de lângă Todirești

Rudele, dar și apropiații persoanelor implicate în accidentul de circulație produs în această dimineață, în apropiere de localitatea Todirești, raionul Anenii Noi, pot obține informații privind starea persoanelor traumatizate și locul aflării persoanelor decedate, la linia fierbinte – 901.

separator

Amintim că, cinci oameni au murit, printre care şi un minor, iar alţii doi au fost răniţi după ce două maşini s-au tamponat, astăzi în jurul orei 09:30, pe traseul R2 Chișinău-Bender, în apropiere de localitatea Todirești, raionul Anenii Noi. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, se cunoaște că șoferul automobilului Audi cu numere de înmatriculare transnistrene se deplasa cu viteză excesivă din direcția Chișinău, a ieşit pe banda din sens opus lovindu-se frontal cu o Dacia Logan.

Potrivit poliției, în automobilul Audi se aflau două persoane, șoferul, în vârstă de 33 de ani, originar din satul Geamăna și un alt bărbat de 64 de ani. Ambii au decedat pe loc.

În automobilul Dacia se aflau șoferul în vârstă de 38 de ani, originar din satul Gura Bâcului, un tânăr de 22 de ani și fiica acestuia de 1,5 ani. Și aceștia au decedat pe loc în urma impactului.

Tot în automobilul Dacia se aflau două femei. O tânără de 24 de ani și mama copilului, în vârstă de 23 de ani. Ambele au fost spitalizate la Spitalul de Urgență Chișinău și sunt în stare gravă.

Sursa

Un bărbat din Rusia, trimis într-un centru de pregătire militară, s-a sinucis

Trei ruși care au fost mobilizați au murit la un centru de pregătire militară din Poroșino, în regiunea Ekaterinburg, potrivit unor informații citate de Novaia Gazeta, relatează The Guardian.

Novaia Gazeta citează, la rândul său, informații obținute de postul local de știri EAN.

Un deputat din Duma de Stat a Rusiei, Maksim Ivanov, ar fi declarat: „Da, confirm că trei persoane au murit. Unul dintre cei mobilizați a murit din cauza unui atac de cord, iar altul s-a sinucis. Cel de-al treilea a fost externat și trimis acasă, unde a murit din cauza cirozei hepatice”, a spus el.

Postul de știri ASTRA informase anterior despre sinuciderea unui bărbat de 46 de ani din regiunea Kurgan. Cadavrul său a fost găsit pe 1 octombrie în cantina centrului militar de pregătire.

sursa

Kremlinul a împins Ucraina în NATO. Potrivit unui nou sondaj, 83% din ucraineni vor ca țara lor sa adere la NATO

Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de un procentaj record de 83% din cetățeni, arată un sondaj de opinie preluat luni de Reuters și citat de Agerpres.

Videografik: Die Nato - Berliner Morgenpost

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 și 2 octombrie pe un eșantion de 2.000 de persoane, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficială de aderare a țării sale la Alianța Nord-Atlantică.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat înregistrat vreodată la un sondaj pe această tema în Ucraina; doar 4% din cei care au răspuns s-au declarat împotriva, iar 9% au spus că nu ar vota la un referendum pe această tema.

În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.

Reuters apreciază că este evidență schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenția reamintește că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianței constituie o amenințare de securitate pentru Rusia.

Zbor întors din drum din cauza unui pasager care a fumat țigară electronică în avion

Un zbor al companiei aeriene WizzAir, pe direcția Iași – Tel Aviv, a fost anulat după ce o pasageră a fumat țigară electronică în avion. Pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum.

aeroport iasi

Incidentul a avut loc duminică. Pasagera care a fumat țigară electronică în avion are 17 ani și este cetățean israelian. Aceasta a ignorat indicațiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei, motiv pentru care pilotul a decis să revină la sol.

Alți doi tineri, rude cu tânăra de 17 ani, au devenit recalcitranți în urma acestui incident. Un cetățean israelian în vârstă de 20 de ani a înjurat și amenințat membrii echipajului, iar un tânăr de 17 ani, cetățean american, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Poliția de Frontieră, Jandarmeira Iași și Brigada Antitero SRI Iași au intervenit pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu suma de 4.000 lei.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american.

Wizz Air a confirmat acest incident, precizând că „echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul”.

„Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale”, precizează Wizz Air.

Pasagerilor afectați li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitate au primit și cazare, mai precizează compania aeriană.

sursa

14 elevi și o profesoară au fost răniți cu cuțitul într-o școală din Rusia
Articolul anterior
Locuitorii de pe mai multe străzi din Capitală vor rămâne mâine fără apă la robinete. Vezi care sunt străzile vizate
Articolul următor