A fost lansată o platformă online pentru reclamațiile și sugestiile angajaților

Acum, poți raporta încălcările cu care te-ai confruntat la serviciu, acestea vor fi examinate de organele competente. Site-ul Ida.md este o platformă sigură, anonimă, cinfidențială și accesibilă pentru angajații din orice ramură a economiei care pot raporta încălcări ale unuia sau mai multor drepturi la locul lor de muncă.

separator
De exemplu, pe platformă pot fi raportate încălcări ce țin de:

– condiții de muncă (lipsa unui contract de angajare (munca la negru), muncă peste program, concediere ilegală, accidente de serviciu, condiții de muncă neadecvate (ex. lipsesc condiții de a pregăti mîncarea sau de a lua masa), nerespectarea normelor privind sănătatea și securitatea muncii, condițiile de muncă ale persoanelor cu dizabilități, munca minorilor (copii etc), nerespectarea dreptului de asociere a muncitorilor în sindicate, discriminare pe bază de gen, etnie, limbă, religie etc, hărțuire sexuală la locul de muncă, agresiune verbală, psihologică sau de alt gen, alte reclamații.

– condiții de salarizare (nu se achită salariul la timp, salariul mai mic decât cel promis la angajare, achitarea salariului în plic, rețineri nejustificate din salariu, altele)

– concediu și zile de odihnă (nerespectarea dreptului la zile de odihnă, nerespectarea dreptului la pauza de masă, neacordarea concediului anual, neacordarea concediului plătit pentru îngrijirea copilului etc.)

Mai multe detalii pe ida.md sau pagina de facebook Încălcări ale Drepturilor Angajaților.

Un medic din Iași, împreună cu spitalul, va plăti peste 200.000 de euro după ce a mutilat penisul unui copil
Articolul anterior
O tânără însărcinată, lovită în urmă cu puțin timp pe o stradă din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante