Fosta soție a lui Pepe s-a afișat la brațul noului iubit

Deși după divorțul de Pepe este extrem de discretă cu viața personală, Raluca Pastramă mai lasă, ocazional, să se vadă că a depășit momentul. Recent, le-a arătat fanilor săi ce cadou impresionant a primit de la Ibrahim, iubitul ei arab.

Au trecut zece luni de la divorțul de Pepe, iar Raluca Pastramă trăiește, cu discreție, o poveste de dragoste alături de iubitul ei de origine arabă, Ibrahim.

După divorț, peste care au trecut cu greutate, dat fiind că au împreună două fetițe superbe, atât Pepe, cât și Raluca și-au dorit să își refacă viața. În timp ce artistul se află într-o relație cu Jasmine Oddy, fosta lui soție și-a găsit liniște în brațele unui tânăr în vârstă de 27 de ani. Acesta este de origine arabă și provine dintr-o familie potentă financiar, care are mai multe afaceri în România.

Iubitul Ralucăi Pastramă îi place să o surprindă cu mici daruri emoționante. Recent, fosta soție a lui Pepe a postat pe contul ei de socializare cel mai recent cadou primit de la iubitul arab. Acesta, de Crăciun, a surprins-o cu un buchet de trandafiri spectaculos de trandafiri, pe care Raluca nu s-a putut abține și l-a postat pe Instagram, acompaniat de o melodie de dragoste, dar și de o inimioară.

„Singura persoană din viața mea care m-a făcut să fiu cel mai împlinit și fericit om din lumea asta. Te iubesc, Raluca mea!’ , este mesajul scris de Ibrahim cu ocazia zilei sale de naștere, într-o postare pe Instagram.

imagine

De altfel, tot el a postat un InstaStory în care pe mâna Ralucăi Pastramă se putea observa un superb inel ce seamănă foarte bine cu un solitaire, așadar nu este exclus ca cei doi îndrăgostiți să se fi logodit în taină. Iar în dreptul imaginii, Ibrahim a scris „Inima mea”, dovada că Raluca îi ocupă acum nu doar gândurile, ci și sufletul.

raluca-pastrama.5

sursa

Expoziție cu prezentare de film la Muzeu! Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu: „Foametea organizată de URSS în Basarabia (1946-1947)”

În data de 26 aprilie 2024, la ora 15:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Muzeul Virtual al Foametei din Basarabia, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării USM și Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”, organizează un eveniment dedicat comemorării victimelor foametei din 1946-1947, cu genericul „Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”.

Activitatea cuprinde vernisarea expoziției de planșe „Foametea organizată de URSS în Basarabia (1946-1947)” și prezentarea filmului documentar „Omorâți prin înfometare”, realizat de Mariana S. Țăranu, conferențiar universitar, doctor în istorie și jurnalistul Vitalie Guțu, lector universitar. În același context, va fi organizată o masă rotundă dedicată acestei tematici tragice, cu participarea istoricilor, personalităților politice, jurnaliștilor și preoților.

Prin acest eveniment, urmărim consemnarea Zilei comemorării victimelor foametei organizate în RSS Moldovenească în anii 1946-1947, marcată în cea de-a treia sâmbătă a lunii aprilie, conform deciziei Parlamentului Republicii Moldova din 7 aprilie 2022. Foametea organizată de regimul totalitar sovietic în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească a fost  una dintre cele mai odioase crime contra umanității. Studiile științifice, culegerile de documente, memoriile și amintirile martorilor oculari reflectă amploarea acestei tragedii produse în spațiul pruto-nistrean. Rezultatele cercetărilor denotă că foametea a distrus viețile a peste 10% din numărul total al populației RSS Moldovenești (circa 200 000 de oameni). 

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și partenerii evenimentului urmăresc sensibilizarea opiniei publice asupra jertfei ce a marcat destinul oamenilor, indiferent de etnie și origine socială.

Vă așteptăm pentru un eveniment de reculegere și comemorare a victimelor foametei.

Mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu 82

Autoritățile alocă milioane de lei pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și a caselor individuale

În următorii trei ani, autoritățile își propun să aloce aproximativ 690 de milioane de lei din bugetul de stat pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuit și a caselor individuale, iar cu sprijinul partenerilor de dezvoltare aceste mijloace ar putea fi dublate, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Ion Muntean, la Radio Moldova.

Potrivit lui Ion Muntean, renovările vor conduce la economii de energie de până la 40%.

„Prima etapă a programului prevede că 75% din resursele financiare sunt alocate pentru sectorul rezidențial multietajat. Aici, putem indica clădirile administrate de asociația de proprietari în condominiu și sunt clădiri care au fost date în exploatare până în 2005. Deci, aceștia sunt principalii beneficiari. Peste 25% sunt destinate gospodăriilor casnice individuale, la prima etapă, dar ponderea acestora poate crește, pe măsură ce anumiți parteneri de dezvoltare spun că sunt interesați de case individuale”, a spus Muntean.

Săptămână trecută, Guvernul a aprobat Programul de finanțare a Fondului pentru Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial pentru perioada 2024-2027. Programul urmărește renovarea unei suprafețe încălzite de cel puțin 507 mii de metri pătrați din clădirile sectorului rezidențial, adică circa 8500 de apartamente, sau circa 5000 de case individuale.

Este permis să transporți medicamente în bagajul personal? Precizările Serviciului Vamal

Călătorii care sosesc sau pleacă din Republica Moldova au dreptul de a transporta în bagajele personale medicamente care urmează să fie utilizate, din motive medicale, personal de către aceștia sau de către animalele care îi însoțesc.

În cazul medicamentelor eliberate cu prescripție medicală (rețetă) este permisă transportarea acestora peste frontiera vamală în cantități care nu le depășesc pe cele indicate în prescripția medicală conform tratamentului prescris.

În acest sens, este necesar să prezentați Serviciului Vamal actele care justifică eliberarea medicamentelor pentru efectuarea tratamentului prescris (prescripția instituției medicale, alte acte care justifică eliberarea și traversarea medicamentelor peste frontiera vamală).

Persoanelor fizice le este permisă introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a medicamentelor pentru consumul personal, în dependență de statutul legal al acestora, mai multe detalii puteți accesa aici.

IMPORTANT!

Introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a substanțelor stupefiante sau psihotrope de către persoane fizice (călători) este interzisă.

Substanţele stupefiante, psihotrope şi precursorilor acestora, supuse controlului sunt aprobate prin Hotărârea de Guvern nr.1088/2004. 

„E mișto la 50 de ani să te plimbi pe banii altora”. Vica Blochina, vacanță în Thailanda. Iubitul ei plătește pe cazare 12.000 de euro pe noapte
Articolul anterior
Revelion 2022 în România. În lipsa unor restricții aspre, noul an a fost întâmpinat cu petreceri și distracție ca altădată
Articolul următor