Fostul bodyguard al lui Putin a înființat o școală de antrenament cu drone. Absolvenții sunt trimiși direct la război

Alexei Diumin, în vârstă de 50 de ani, a lansat o școală de antrenament cu drone pentru trupele Kremlinului și pentru agenții serviciilor secrete.

Școală de antrenament cu drone

O școală de antrenament cu drone ce a fost înființată la ordinele lui Diumin în regiunea Tula a fost promovat de postul de propagandă RIA FAN.

Pentru această școală, Alexei Diumin a recrutat instructori militari instruiți pentru manevrarea de drone.

Cei care studiază la școala lui Diumin obțin certificate la absolvire, după care sunt trimiși direct la război.

„Soldații au primit echipamente suplimentare, utilaje și echipamente speciale. Stăpânirea abilităților de utilizare a dronelor va permite personalului militar să își îndeplinească sarcinile cu competență”, a declarat Maxim Sinyavsky, ministrul local al Comerțului.

Luna trecută, Vladimir Putin a călătorit la Tula pentru a vizita o fabrică majoră de arme unde Diumin a supravegheat producția.

Cine este Alexei Diumin

Alexei Diumin, în vârstă de 50 de ani, a fost cândva garda de corp a lui Vladimir Putin și a fostului ministru adjunct al Apărării al Rusiei.

Guvernator al regiunii Tula din Rusia, Alexei Dumin „este pregătit să fie succesorul” lui Vladimir Putin, despre care se zvonește că ar fi grav bolnav, scrie stirileprotv.ro.

Alexei Diumin a ocupat funcția de șef adjunct al informațiilor militare GRU și deține gradul de general-locotenent al armatei. A fost și șef adjunct al gărzii prezidențiale.

El i-ar fi câștigat încrederea lui Putin salvându-l pe președintele rus de la „moarte sigură”, atunci când un urs a încercat să pătrundă într-o reședință prezidențială de la munte.

„Desigur, eram înarmat, președintele era sus. Așa că ursul și cu mine ne-am uitat unul în ochii celuilalt, iar el s-a dat puțin înapoi. Am deschis ușa și am golit întregul cartuș al pistolului meu sub picioarele lui”, a spus guvernatorul Tula, Alexei Diumin.

Colete din Republica Moldova, trimise către conaționalii de peste hotare, reținute de polițiștii de frontieră

Colete din Republica Moldova, cu bunuri în valoare de peste 25.000 lei românești, echivalentul a peste 100.000 de lei moldovenești, care urmau să ajungă la moldovenii de peste hotare, au fost reținute pe 25 ianuarie de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Potrivit Poliției de Frontieră din România au fost supuse controlului patru autoutilitare încărcate cu bagaje şi colete. Astfel, au fost depistate 1248 litri de vin, 230 litri cu alcool şi 218 kilograme de produse alimentare de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză), de provenienţă Republica Moldova, pentru care persoanele nu deţineau documente legale.

Alcoolul a fost confiscat, iar bunurile de origine animală au fost predate autorităţii sanitar veterinare pentru a fi distruse.

Persoanele care transportau coletele au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 30.000 lei românești, echivalentul a peste 125.000 de lei moldovenești.

Camioane cu lemne din România, în drum spre Chișinău

Primele cinci camioane cu lemne de foc din România urmează sa ajungă astăzi în Republica Moldova. E o primă tranșă din cei 130 mii de metri cubi de lemn cumpărați din România cu sprijinul Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Doar 24 de camioane cu 307 metri cubi de lemn confiscate în 2021 în urma  apelurilor privind transporturi suspecte de lemn

Reprezentanţii Ministerului Mediului de la Chișinău au declarat că lemnele vor fi distribuite solicitanților din raioanele Glodeni și Cantemir, deoarece în aceste regiuni este mai puţin teren împădurit. Lemnele vor ajunge la primării și apoi vor fi distribuite pensionarilor, veteranilor de război şi persoanelor vulnerabile.

Lemnul de foc a fost cumpărat din România la un preţ preferenţial. Deşi iarna şi-a intrat de mult în drepturi, mulţi dintre cetăţenii care au vrut să cumpere lemne de la stat și sunt inscriși pe listele de aşteptare, nu au primit nimic.

Moscova recunoaște că a trimis din greșeală la moarte mii de ruși. Bilanțul procurorului general privind ”mobilizările ilegale” pentru Ucraina

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a anunțat marți, 31 ianuarie, că peste 9.000 de cetăţeni ruşi care au fost ”mobilizaţi ilegal” pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina au revenit la casele lor, relatează EFE.

Anunțul a fost făcut în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Krasnov a precizat că unii dintre aceștia, ”din motive de sănătate, nu ar fi trebuit să fie mobilizaţi în niciun caz.”

Pentru susţinerea trupelor ruse angajate în campania militară declanşată împotriva Ucrainei anul trecut în februarie, Putin a ordonat în septembrie mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti. Au fost mobilizaţi în total circa 318.000 de soldaţi, dintre care aproximativ 150.000 s-au alăturat contingentului desfăşurat în Ucraina, ceilalţi fiind în instrucţie.

Anunţul mobilizării a generat plecări masive ale bărbaţilor ruşi cu vârsta de încorporare către ţări precum Kazahstan, Georgia, Mongolia, Finlanda sau Armenia. Au survenit, de asemenea, protestele, mai ales în regiunile îndepărtate de Moscova şi Sankt Petersburg, după ce au fost mobilizaţi rezervişti cu probleme de sănătate sau taţi cu familii numeroase.

Mai mult, unii dintre cei mobilizaţi sau familiilor lor s-au plâns de insuficienţa echipamentelor şi de condiţiile precare din cazărmi, neajunsuri recunoscute în cele din urmă de oficialii ruşi, care au promis măsuri de îndreptare a lor.

”Mobilizarea s-a desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp şi a relevat numeroase probleme importante, care au devenit o lecţie pentru mulţi”, a semnalat procurorul general. Acesta a subliniat necesitatea reorganizării evidenţelor militare şi crearea unor baze de date adecvate.

sursa

O tânără și-a pierdut mama, sora și bunica în atacul asupra blocului din Dnipro
Articolul anterior
Familia regală britanică vrea să-l readucă pe Harry în sânul familiei înainte de încoronare
Articolul următor