Fostul Ministru al Educației, Leonid Bujor, a decedat din cauza noului coronavirus

Fostul Ministru al Educației, Leonid Bujor, a murit din cauza noului coronavirus. În luna noiembrie, Leonid Bujor a împlinit 65 de ani.

Un anunț despre trecerea în neființă a politicianului a fost făcut pe o rețea de socializare de către Adrian Ghicov, doctor habilitat, conferenţiar universitar.

,,TIRANIA DURERII Regret enorm. Am lucrat cu ministrul Leonid Bujor în calitate de Director al Agenției de Evaluare și Examinare, m-a susținut în demersul de reintroducere a ,,Istoriei” pe lista examenelor naționale. Era un patriot convins. Ultima dată am vorbit cu Domnia Sa la ,, Făclia”, când și-a publicat o secvență din cartea de memorii. A reușit să și le scrie. Am gândit și o lansare, dar… cu siguranță avea o presimțire omul acesta care a fost… Era extrem de mândru pentru doamna Valentina Bujor, care, în cadrul acreditării IP ,,Orizont”, a obținut cel mai înalt calificativ la funcția de director adjunct cu o experiență ilustrativă. Era împlinit și bucuros pentru feciori și nepoți. Acum rămân doar amintirile să fie mândru de el, Leonid Bujor, istoricul, pedagogul, omul politic, ministru și pur și simplu un suflet care a iubit oamenii și viața. Dragi prieteni, Covid-ul ne strivește. Iubirea de aproapele ne e salvarea, pe care trebuie s-o manifestăm omului cât acesta mai este cu noi. Fie-i țărână ușoară și pacea eternă în liniștea Cerului de Acasă! Iartă-ne, dragule Leonid Bujor!”, a menționat Adrian Ghicov.

Leonid Bujor, politician, istoric, a fost Ministru al Educației al Republicii Moldova din 25 septembrie 2009 până în 14 ianuarie 2011.

Dumnezeu să-l odihnească!

Atenție! Se caută persoana care a pierdut o sumă mare de bani, pe o stradă din sectorul Ciocana
Articolul anterior
Eurodeputat: Vom ajuta cetățenii Republicii Moldova să aibă acces la vaccinul împotriva coronavirusului
Articolul următor