Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost achitat în dosarul fabricat ,,la comandă”

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, condamnat anterior la 3 ani și șase luni de închisoare pentru viol, a fost achitat.

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a publicat marți, 5 octombrie, secvențe video despre care reprezentanții SIS susțin că au fost surprinse în momentul înscenării pretinsului viol de care a fost acuzat Gheorghe Petic, transmite Zdg.md.

În dosarul privind activitatea ilegală a unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 în interesul organizației criminale „Plahotniuc” au fost reținute pe 5 octombrie curent șase persoane pentru înscenarea unui viol în rezultatul căruia a fost condamnată o persoană nevinovată, și anume fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis vineri, 19 noiembrie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele colonelului Gheorghe Cavcaliuc. Președintele Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, care se află la Londra, are calitate de învinuit în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi”.

Gheorghe Petic s-a făcut remarcat prin declarații dure referitoare la contrabandă în care ar fi fost implicați apropiați ai fostei guvernări, inclusiv factori de decizie din Poliția de Frontieră.

La 20 martie 2019, Gheorghe Petic a fost condamnat de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. În tot acest timp, de la reținerea sa, Petic a negat acuzațiile care i se aduc, menționând că i-a fost intentat un dosar politic.

După nouă luni de arest, la 19 iulie 2019, completul de judecată de la Curtea de Apel (CA) Chișinău a decis rejudecarea dosarului lui Petic în prima instanță, eliberându-l din arest pe fostul polițist de frontieră.

Nicolai Baskov, comparat cu Morgenshtern! Și-a făcut tatuaj și manichiură
Articolul anterior
ANSP: Noua tulpină a coronavirusului, numită Omicron, încă nu a ajuns în țara noastră
Articolul următor
Alte articole interesante