Fostul președinte al Georgiei Mihai Saakașvili este de nerecunoscut: A ajuns piele și os

Fostul președinte al Georgiei a ajuns de nerecunoscut. Mihai Saakașvili a participat prin apel video la o ședință de judecată, iar imaginile au fost șocante. Fostul șef de stat a ajuns piele și os și continuă să piardă din greutate.

Saakașvili, de nerecunoscut: Fostul președinte georgian este piele și os

Mihail Saakaşvili a fost arestat în octombrie 2021, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutățit constant, transmite Jurnal.md.

Un raport al unor specialiști independenți, din luna aprilie, arăta că starea de sănătate a lui Saakașvili s-a deteriorat grav și că în curând se va confrunta cu leziuni ireversibile ale organelor.

„Te dor ochii când te uiți la el, nu mai este o persoană, ci o fantomă”, spunea atunci Giorgi Chaladze, avocatul și aliatul politic al lui Saakașvili, care îl vizitează în mod regulat la spital.

Tot în luna aprilie, fostul președinte georgian a declarat pentru ziarul Politico că e pe moarte și a cerut comunității internaționale să-l ajute.

„Sunt supus sistematic torturii, fizice și psihologice, în prezent există semne de otrăvire cu metale grele în corpul meu”, a spus Saakaşvili.

Pe 1 octombrie 2021, Saakaşvili a fost reținut la Tbilisi, după care a fost plasat într-o închisoare din orașul Rustavi, unde a intrat în greva foamei.

Pe 8 noiembrie, fără acordul rudelor și avocaților săi, a fost transferat din închisoarea din orașul Rustavi, într-un spital penitenciar din Tbilisi (raionul Gldani). Pe 20 noiembrie, Saakaşvili a fost transferat la un spital militar din orașul Gori, unde a renunţat la greva foamei.

Pe 12 mai anul trecut, Saakaşvili a fost internat la Clinica privată Vivamed din Tbilisi, unde se află şi în prezent.

În Georgia, Saakaşvili este cercetat în mai multe dosare penale. Saakaşvili consideră că detenția sa este ilegală, iar acuzațiile împotriva sa sunt falsificate.

Noua Zeelandă este prima țară care interzice pungile de plastic pentru ambalarea alimentelor proaspete în supermarket
Articolul anterior
Din 2024, va începe reevaluarea apartamentelor şi caselor de locuit după un nou model. Impozitul pe proprietate ar putea creşte semnificativ
Articolul următor