Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, internat cu pneumonie bilaterală Covid-19

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, în vârstă de 55 de ani, testat pozitiv în această săptămână pentru COVID-19, a fost spitalizat cu o dublă pneumonie, a anunțat sâmbătă soţia sa.

separator

Petro Poroșenko, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, supranumit și „regele ciocolatei”, pentru că are o fabrică de dulciuri, suferă de diabet, transmite Agerpres.

Petro Poroşenko a fost spitalizat într-o clinică din Kiev, a anunțat Marina Poroşenko într-un videoclip publicat pe Facebook. „Chiar dacă soţul meu are o dublă pneumonie, el are o mare voinţă şi o manifestă în lupta împotriva maladiei”, a asigurat ea.

În prezent deputat, Poroşenko a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se tratează „acasă”, pe fondul unei agravări a situaţiei epidemice în Ucraina.

Până în prezent, în Ucraina, ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 222.000 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 4.300 soldate cu decese.

Petro Poroșenko a condus Ucraina între 2014 şi 2019, când a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Volodimir Zelenski, actor şi novice în politică. Soția acestuia din urmă, Olga Zelenska, a avut, la rândul ei, COVID-19.

Tot mai mulți moldoveni poartă masca de protecție
Articolul anterior
Cleopatra Stratan, invitată de către un artist de peste Prut pentru realizarea unui nou videoclip!
Articolul următor
Alte articole interesante