Fostul primar al orașului Tiraspol a fost omorât la Odessa

Fostul primar al orașului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko, a fost găsit fără suflare lângă satul Vapnjarka, Odessa, scrie presa din Ucraina.

separator

Potrivit dumskaya.net, corpul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit ieri: bărbatul avea mâinile legate. Lângă el a fost găsită o mașină „Infinity”. Soția bărbatului a anunțat despre dispariția acestuia marti, 21 mai.

Din 1990, Bezbabcenko a condus o compania de constructii din Tiraspol, iar în perioada 2012-2016 a fost presedinte al așa-numitei „administrații de stat din Tiraspol și Nistrovsk”. Fiind în această poziție, a avut conflicte cu „Sheriff”, transmite protv.md, cu referire la sursa citată.

La 28 septembrie 2016, Bezbabcenko a demisionat și a participat la alegerile pentru funcția de presedinte al Transnistriei. După înfrângere, acesta a fugit în Ucraina.

Percheziții CNA la Termoelectrica. Doi angajați ai companiei, cercetați pentru acte de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la șeful Serviciului audit și securitate internă a SA „Termoelectrica” și un inspector al aceleiași subdiviziuni. Cei doi sunt documentați de CNA într-un dosar penal pornit pentru corupere activă și pasivă.

MOLDPRES News Agency - Termoelectrica activează în regim normal

Potrivit materialelor cauzei, șeful Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, mijloace bănești ce nu li se cuvin în mărime de 30 000 dolari. În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului.

Astfel, în scopul acumulării probelor materiale, au fost autorizate și desfășurate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților.

Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

O casă abandonată de peste 10 ani e vândută cu 350.000 de euro. De ce nu se înghesuie cumpărătorii

Anunţul de vânzare al unei „căsuţe care are nevoie doar de puţină dragoste” a creat frenezie pe internet. Locuinţa nu este racordată la reţeaua electrică naţională sau la reţeaua publică de alimentare cu apă, însă avantajele sunt altele: nu sunt vecini gălăgioşi în jur, iar peisajul este de vis. Proprietatea izolată a fost scoasă la vânzare la preţul de 300.000 de lire sterline (aproape 350.000 de euro), după ce nu a mai fost locuită de mai bine de un deceniu, scrie BBC citat de observatornews.ro.

Localizată în zona montană Yorkshire Dales, accesul pe proprietate se poate face doar cu maşini 4×4. Preţul iniţial a fost de 350.000 de lire sterline, însă agenţii imobiliari au decis să facă o reducere de 50.000 de lire deoarece nimeni nu s-a arătat interesat la momentul respectiv. În prezent, în ciuda faptului că anunţul a devenit viral, nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare.

Potrivit anunţului, casa este dotată cu o turbină eoliană pentru producerea electricităţii şi un generator diesel. În ciuda peisajului idilic, agentul imobiliar nu crede că proprietatea ar putea deveni “acasă” pentru o familie din cauza distanţei faţă de cel mai apropiat oraş. 

Însă, în mâinile unui cumpărător cu viziune, căsuţa ar putea fi transformată într-o cafenea sau într-un hotel, spune Darren Spratt. „Vindem case obișnuite, dar ne place să vindem proprietăți neobișnuite și provocatoare”, a declarat agentul imobiliar.

Un Rottweiler și-a salvat stăpânul de unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume

Un șarpe ucigaș de 2,2 metri a pătruns într-o casă din Queensburgh, Africa de Sud și s-a ascuns după canapea. Rottweilerul imediat suspectat ceva rău, și a lătrat la canapea timp de mai multe zile și îl împingea pe stăpân încercând să îl îndepărteze de lângă canapea de fiecare dată când voia să se așeze pe ea.

Când băbatul a decis să se uite în spatele canapelei, a descoperit că un șarpe mamba negru se ascundea acolo, potrivit lui Nick Evans, specialist în prinderea șerpilor din Africa de Sud, care a descris incidentul și operațiunea de recuperare a animalului pe Facebook.

Nick Evans a scris: «Acest bărbat a crezut că este ciudat faptul că rottweilerul său îl împinge de pe canapeaua pe care stă în fiecare zi. După două zile de astfel de comportament și când a observat că câinele latră în spatele canapelei. El a mutat canapeaua și acolo era un șarpe!»

După ce câinele a salvat viața omului, a venit rândul omului să-și salveze animalul de companie. În momentul în care bărbatul a împins canapeaua, câinele a decis să se arunce asupra șarpelui, pe care l-a văzut ca pe o amenințare. Cu toate acestea, stăpânul rottweiler-ului a prins câinele la timp, astfel încât șarpele să nu poată mușca animalul.

Mușcătura unui mamba negru devine fatală foarte repede, ceea ce face ca această specie să fie una dintre cele mai periculoase din lume. Din cauza neurotoxinelor foarte puternice care se găsesc în veninul șerpilor, acesta poate omorî un om chiar și în 20 de minute de la mușcătură.

Soțul Xeniei Deli i-a invitat în Egipt pe părinții modelului, care locuiesc în Moldova
Articolul anterior
Doi tineri, de 18 și 22 de ani, și-au pierdut viața în două accidente rutiere
Articolul următor