Foto. Cum arată cimitirul mafioților și gangsterilor din Rusia

În Rusia, există un cimitir al mafioților. Situat în orașul Ekaterinburg, cimitirul mafioților, oficial numit Cimitirul Șirokorecenskoe, adăpostește mii de pietre funerare ornamentate, pe care este imprimat chipul celui îngropat și, adeseori, mașina sa, sau femeile și prietenele din viața lui.

separator
Granitul gravat cu laser conferă un aer modern figurilor care par desprinse din filmele cu mafioți ale anilor ’90. Cei îngropați sunt adeseori înfățișați în întregime, în costume elegante, înconjurați de mașini, lanțuri de aur, mâncare și soțiile sau iubitele lor.

La fel ca multe alte orașe din Rusia, și Ekaterinburg a trecut prin lupta împotriva crimei organizate, în cadrul tranziției spre economia de piață. Însă acest oraș a devenit celebru fiindcă era locul de baștină al multora dintre cei mai periculoși mafioți și asasini plătiți din Rusia, scrie incredibila.ro.

„Avea numai 29 de ani când a murit, dar avea deja o Toyota Celica!”, este textul unui epitaf.

Epitafurile sunt la fel de ciudate precum designul acestor morminte: „Expert la aruncarea cuțitelor” sau „Poseda abilități mortale de luptă cu pumnii”. Sau ,,toți trei au murit în timpul comiterii aceleiași infracțiuni”.

Orașul Ekaterinburg a devenit centrul războaielor dintre mafioți din cauza unei grupări din oraș numite Uralmaș, după un cartier din jurul fabricii de mașini grele cu același nume. Fondată la sfârșitul anilor 1980, gruparea și-a consolidat controlul asupra mai multor întreprinderi din oraș în timpul tranziției, inclusiv asupra faimoasei fabrici de utilaje.

Profiturile obținute din înșelăciuni și taxe de protecție au continuat să fie reinvestite într-o serie de afaceri legitime, extinzând astfel acoperirea grupului. În anii 1990, gruparea Uralmaș a început să fie măcinată de conflicte interne și, de asemenea, a intrat în război cu organizația rivală, Central. Au rezultat foarte multe victime, care au sfârșit mai ales în cimitirul Șirokorecenskoe.

Pietrele lor de mormânt au fost decorate în modul cel mai extravagant, purtând imagini ale decedaților îmbrăcați în stilul clasic al gangsterilor din anii 1990. Până la sfârșitul primului deceniu de după căderea comunismului, mulți lideri mafioți rămași în viață și în libertate au intrat în legalitate cu afacerile și chiar au format partide politice.

Acești foști membri ai găștilor de mafioți dețin acum mall-uri comerciale, hoteluri și baruri din Ekaterinburg. Cu toate acestea, unii sunt încă implicați în activități infracționale. Conform unor estimări, 30% din economia Rusiei este încă pe mâinile gangsterilor.   

Meteo. Vin ploile cu descărcări electrice
Articolul anterior
Motivul pentru care riscurile de contaminare cu Covid-19 sunt aproape inexistente într-un avion
Articolul următor
Alte articole interesante