Foto. Două ,,păpădii”, în memoria femeilor care au decedat în urma abuzurilor și violenței în familie

În Parcul Valea Morilor a apăut un nou monument. Este vorba despre o lucrare-simbol, care înfățișează două păpădii. Monumentul a fost inaugurat în memoria femeilor care au decedat în rezultatul abuzurilor, violenței în familie și altor acțiuni condamnabile de acest fel.

separator
Inițiativa aparține Centrului de Drept al Femeilor, Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL) a Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Conform datelor statistice, în Republic Moldova femeile sunt agresate, cele mai des în cercul familiei. În același timp, violența în familie deseori rămâne în tăcere, nefiind percepută ca o crimă, victima suferind luni sau chiar ani de zile.

În primele nouă luni ale acestui an, victime ale infracțiunilor au devenit 555 femei din Moldova și 152 bărbați, dintre care 55 fete și 13 băieți. Iar șapte femei au fost supuse violențelor fizice, soldate cu moartea.

Lansată în anul 1991, Campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen” începe pe 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii și s-a terminat ieri, pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.

„În memoria lor a fost creată această sculptură ce simbolizează fragilitatea vieții victimelor violenței în familie și transmite un mesaj clar de toleranță zero față de acest fenomen”, au declarat organizatorii.

Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan: „Violența în familie nu este doar o problemă individuală sau o problemă de familie, ci o problemă a întregii comunități. […]Vă încurajez să continuați eforturile pentru punerea în aplicare a strategiei naționale și a planului de acțiune pentru combaterea violenței împotriva femeilor. Ambasada Statelor Unite, prin intermediul secției Justiție Penală și Aplicare a Legii, va asigura un parteneriat continuu pentru a vă ajuta să atingeți aceste obiective!”

O statuie similară a fost inaugurată și în Parcul Kirova de la Tiraspol.

Accident grav pe strada Nicolae Costin. Ambulanța și pompierii au sosit la fața locului
Articolul anterior
La Shopping MallDova sărbătorile de iarnă îți aduc: jucării dansatoare, spectacol de păpuși și cadouri dulci pentru fiecare copil
Articolul următor
Alte articole interesante