(FOTO) A fost descoperită o sinagogă unde a predicat Iisus!

Descoperire inedită în orașul Israel. Arheologii au descoperit o sinagogă pe coasta Mării Galileei, locul unde Iisus a predicat, aşa cum scrie şi în Biblie.

separator

Ruinele sinagogii au peste 2.000 de ani şi se află în oraşul Migdal din nordul Israelului. Localitatea se află chiar deasupra anticului Magdala, locul unde tradiţia creştină spune că s-a născut Maria Magdalena, una dintre cele mai devotate discipole ale lui Iisus.

Situl arheologic se află în proprietatea unei organizaţii catolice, Legiunile lui Cristos, care susţine că în acest loc a predicat Iisus adepţilor săi.

Părintele Eamon Kelly spune că Iisus şi-a petrecut cea mai parte a vieţii sale aici, în nordul Israelului, deşi Biblia vorbeşte mai mult despre evenimentele din Ierusalim şi Betleem. Aici, Iisus a predicat celor veniţi să-l asculte şi tot aici a cunoscut-o probabil pe Maria Magdalena.

Călătoria lui Iisus în oraşul Magdala este menţionată în Evanghelia după Matei. Localitatea era situată de drumul urmat de negustorii care făceau comerţ între Siria şi Egipt.

Lângă situl arheologic organizaţia catolică va construi un centru pentru vizitatori, un hotel, o capelă şi un restaurant.

Sinagoga datează din perioada celui de Al Doilea Templu şi în lume mai sunt doar 6 sinagogi păstrate din această epocă.

Primele ruine au fost excavate în anul 2009, fiind descoperite întâmplător, în timpul lucrărilor la un şantier pentru construirea hotelului.

Şefa echipei de arheologi, Dina Avshalom-Gorni, spune că descoperirea este „unică şi extrem de importantă”.

Sursa

Tragedie. Un băiat și o fată din Cantemir, ambii de 16 ani, și-au pus capăt zilelor
Articolul anterior
Trupa Taxi și-a dorit o colaborare cu Irina Rimes! Vezi videoclipul piesei ,,Supradoză de dor”
Articolul următor
Alte articole interesante