Foto! Frumusețea femeilor siberiene, în 20 de poze uimitoare

Fotograful Alexander Himushin a vizitat 84 de țări, timp de nouă ani. Călătorind, fotograful și-a dat seama că cea mai uimitoare parte a civilizațiilor sunt oamenii. Astfel, acum trei ani, i-a încolțit ideea unui proiect foto care să dezvăluie frumusețea și diversitatea lumii prin intermediul portretelor oamenilor obișnuiți de diferite etnii.

separator
Mai ales, oamenii din acele locuri îndepărtate în care tradițiile și cultura locală sunt încă vii. De atunci am făcut mii de fotografii în toată lumea. Siberia este uriașă: este aproape de două ori mai mare decât Australia, cu 30% mai mult decât SUA, Canada sau întreaga Europă.

Aceasta este una dintre ultimele zone neexplorate din lume. Desigur, toată lumea a auzit că Siberia este foarte rece și nelocuită, dar ce știm despre oamenii care locuiesc acolo? Frumusețea și cultura popoarelor siberiene l-au impresionat pe Alexander Himushin.

,,Timp de jumătate de an, am călătorit singur 25 de mii de kilometri pentru a vizita colțurile îndepărtate ale Siberiei: de la Baikal până la țărmurile Mării Japoniei, de la stepele nesfârșite ale Mongoliei până la cel mai rece loc de pe pământ – Yakutia. Și toate acestea pentru a surprinde fețele și tradițiile indigenilor locali din diferite națiuni. În regiunile lor predomină grupuri etnice mari, dar, în același timp, multe naționalități sunt pe cale de dispariție: în măsura în care doar 100 de persoane rămân în ele. Lumea exterioară nu știe aproape nimic despre ei”, povestește Alexander.

Femeie din Iacutia (saha)

Fetiță din Even

Femeie din Ulchi

Even (până în 1931 poporul era numit tungus)

Tânără din Orok

IacutiaEven

Nivkh

Femeie din Buriatia

Tânără soyot

Even

Femeie negh

Femeie de etnie taz

Tânăr de etnie ainu

Buriatia shaman

Femeie shenehan

Femeie din Usty

Femeie de etnie chukchi

Etnie Oroch

Femeie de etnie nanaika

Yukagirka

DolgankaSursa

O femeie de 37 de ani, care nu știa că este însărcinată, a născut un băiețel
Articolul anterior
Vânt puternic, copaci doborâți peste mașini și case, în mai multe localități din țară
Articolul următor
Alte articole interesante